BIST 10.248
DOLAR 32,23
EURO 34,76
ALTIN 2.396,28
HABER /  SAĞLIK

100 yıllık ömrün sırrı

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, uzun ve sağlıklı yaşamın sırrını İstanbul'da anlattı. İşte Öz'den bazı ipuçları...

Abone ol

Sürekli sitres yaşayıp, şikayet ediyoruz! Şimdi sıra mücadele ancak neler yapacağınızı bilmiyorsunuz. İşte konunun uzmanından bir kaç öneri...

Columbia Üniversitesi Newyork Presbyterian Hastanesi doktorları Mehmet Öz, Doç. Dr. Özgen Doğan, Doç. Dr. Jülide Tok Çelebi ve İntermed Polikliniği Sağlıklı Yaşam Direktörü Dr. Hasan İnsel, Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilecek ''Sağlıklı Yaşamayı Keşfedin Genç Kalın'' konferansı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Dr. Öz, toplantının yapıldığı salondaki herkesin 100 yaşına kadar yaşamasının mümkün olduğunu belirtti. Ancak sağlıklı yaşam konusunda bazı yanlış inançların olduğunu dile getiren Öz, bu inançların değişmesi gerektiğini aktardı.

Sağlıklı ve dengeli yaşama konusunda günlük pratik bilgiler de veren Öz, şarap mantarının ağıza bırakılmasıyla ağız eklemlerinin rahatladığını, bunun kişinin algıladığı stresin azalmasına vesile olduğunu, bunun dışında maydanoz, zencefil, elma, limon gibi karışımlarla oluşturulan yeşil içeceğin, zindelik vermesi açısından kullanılabileceğini söyledi.

Öz, Hindistan'da üretilen ve sinüzit hastaları için kullanılan ''nepotit'' adı verilen malzemeye ılık su ve tuz bırakılmasıyla elde edilecek karışımın da sinüzite iyi geldiğini anlattı.

Stresin sağlığa verdiği zararlara da dikkati çeken Öz, ''Stresten ancak öldüğümüz zaman kurtulabiliriz. Hayatımızda sürekli stres olacak. Ancak strese vücudun verdiği müdafaa daha mühim. Basit tekniklerle hayatımızı daha uzun, dengeli ve zinde yaşamak mümkün'' diye konuştu.

Milli maça dikkat!
Gazetecilerin, milli maç heyecanı nedeniyle kalp krizi tehlikesi karşısında neler yapılması gerektiğine ilişkin soruları üzerine Öz, kalp krizi riski bulunan vatandaşların maçtan önce bol bol su içerek, aspirin alması tavsiyesinde bulundu. Dr. Öz, ''Özellikle bol meyve ve sebze tüketsinler ve etten uzak dursunlar. Kesinlikle alkol kullanmasınlar. Bu şekilde heyecanın vücutta oluşturduğu rahatsızlığı azaltabilirler'' bilgisini verdi.