BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  GÜNCEL

Hükümetten flaş 'erken seçim' açıklaması...

"Erken seçim yoktur" diyen Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin "BM kararını iyi okuyun" küstahlığına karşı da "Kararı iyi okuduk, Afrin yok" dedi...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, erken seçim iddiaları, ABD'nin Afrin oyunu, 28 Şubat'ın sivil ayağı ve TRT'nin şarkı yasaklama kararıyla ilgili flaş açıklamalar yaptı.

YOK DİYORUZ YOK DİYORUZ, YOK DİYORUZ: Erken seçim iddialarını kesin bir dille yalanlayan Bekir Bozdağ, "Erken seçim yoktur, vaktinde seçim vardır. Bunu daha kaç defa tekrar edeceğiz. Yok diyoruz, yok diyoruz, yok diyoruz. AK Parti'nin geleneğinde vaktinde seçim vardır. Bu geleneğe alışmayanlar, bu geleneğe alışsalar iyi olur. Seçim vaktinde olacaktır. Herkes planını ona göre yapsın" ifadelerini kullandı.

BİZ İYİ OKUDUK, ABD SÖZCÜSÜ OKUSUN: ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün "Türkiye BM'nin ateşkes kararını iyi okusun Afrin'de var" küstahlığına da cevap veren Bozdağ: "Biz o kararı iyi okuduk ve orada Afrin yok. ABD sözcüleri bir kez daha okusun, sayılan yerler arasında Afrin yok" dedi. ABD'nin Afrin operasyonunu engellemeye çalıştığını belirten Bozdağ, "Açıklamalar Zeytin Dalı Harekatı'nı etkilemeyecek" dedi.

28 ŞUBAT'IN SİVİL AYAĞI: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika gezisinde dile getirdiği "Sıra 28 Şubat'ın sivil ayağında" sözleri hatırlatılan ve 28 Şubat'ın sivil ayağına operasyon yapılıp yapılmayacağı sorulan Bekir Bozdağ, "Değerlendirecek olan adli makamlardır" ifadelerini kullandı.

TRT GÖREVİNİ YAPIYOR: TRT'nin bazı şarkıları yasakladığı haberleriyle ilgili olarak konuşan Bozdağ, "Kanunlara göre sigara vs. bazı şeylerle ilgili tedbir alması görevidir. Geçen yıl da, bir önceki yıl da aynısını yaptı. Bunu diğer televizyonların da yapması gerekiyor. Sanki ilk kez yapıyormuş gibi kamuoyuna takdim etmek kanun dışı sansür gibi takdim etmek ahlaksızlıktır. TRT görevini yapıyor" diye konuştu.