BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  POLİTİKA

Temel Karamollaoğlu korkunç iddiayı paylaştı Mersin'de...

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mersin'de FETÖ sanığı kadınların başörtülerinin zorla çıkartıldığı iddiasını gündeme taşıdı ve “28 Şubat’ta içeri alınanlara böyle bir şey yapılmamıştı" dedi.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mersin'de gözaltına alınan FETÖ sanığı kadınların başörtülerinin zorla çıkartıldığı iddiasını paylaştı. "Bizim sözlerimiz her zaman hükümete uyarı mahiyetindedir" diyen SP lideri Karamollaoğlu, konuyu sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, dün partisinin genel merkezindeki basın toplantısında bir iddiayı gündeme getirdi. Mersin'de yaşandığı belirtilen olayla ilgili Karamollaoğlu, şunları söyledi:

BU İDDİALAR DOĞRU MU?
"FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınan hanımların başörtülerinin zorla alındığı, başlarının zorla açtırıldığı iddia ediliyor. 28 Şubat’ta içeri alınanlara böyle bir şey yapılmamıştı. Üniversitelerde yapıldı ancak bu kadar ileriye gidilmedi.  Sadece ibadet etmek istediklerinde kendilerine verildiği belirtiliyor. Nezarethane 24 saat gözetim altında. Erkek güvenlik görevlileri tarafından takip ediliyor. Başka iddialar da var ama şimdilik çok fazla detaya inmek istemiyorum. Bu iddialar doğru mu? Zorla başörtüsü çıkarma sadece Mersin’deki gözaltılara ait bir uygulama mı, yoksa Türkiye genelinde yaygın bir durum mu? Güvenlik gerekçesi ile alındığı söyleniyorsa etek, pantolon, gömlek, tişört değil de sadece başörtüsü mü güvenlik açısından tehlike oluşturuyor? Bizim sözlerimiz her zaman hükümete uyarı mahiyetindedir. Bir gerçeği gün yüzüne çıkarmak için söylüyorum. Eğer bize yanlış bilgi ulaştıysa hükümetin bir an önce buna ilişkin inceleme başlatmasını istiyoruz. Sonuna kadar konunun takipçisi olacağız."