BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Afrin'de son durum kaç terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Halep kentine bağlı Afrin kırsalında terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 41. güne girildi. Şu ana kadar 2 bin 222 terörist etkisiz hale getirildi, 114 nokta teröristlerden arındırıldı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak'ta Suriye'nin Afrin kırsalında terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 41. güne girildi. Harekatta kritik tepeler ve köyler ele geçirilerek Afrin'in etrafı hilal şeklinde kuşatıldı. Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana dek 2222 terörist etkisiz hale getirilirken 422 KM'lik alan da teröristlerden arındırıldı.

BİR KÖY DAHA TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ: TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Şeyh Mehmetli köyünü teröristlerden temizledi.

TÜRK PİLOTLARI SELAM DURDU: Twitter adresinden duyuru yapan TSK, 41. günde öldürülen terörist sayısının 2 bin 222'ye ulaştığını açıkladı. Duyuru, Türk pilotlarının jetin içinde selam verdikleri fotoğrafla birlikte paylaşıldı.ÖZEL HAREKAT TİMLERİ MESKÜN MAHAL OPERASYONU İÇİN KONUŞLANDI: Özel harekat birlikleri meskun mahal operasyonu için konuşlandı. Gazete Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre; Cinderes operasyonu haftasonu başlayacak. Özel harekat ekipleri ve komandoların katılacağı Cinderes operasyonunun bir haftada tamamlanması bekleniyor. Cinderes ve Raco'da gerçekleştirilecek operasyonla Zeytin Dalı Harekatı'ndaki ilk ciddi meskun mahal operasyonu da başlayacak. JÖH, PÖH, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve komandolar, ilk kez yurtdışında gerçekleştirilen ortak bir operasyonda birlikte hareket edecek.SİLAHLARI BIRAKIP KAÇMIŞLAR: Suriye'nin Mersava bölgesinde hızla ilerleyen askerler, bölgeyi terk edip kaçan terör örgütlerinin mevzilerinde lav ve uzun namlulu silahlar ele geçirdi. Teröristlerin silahları bırakarak kaçtıkları ortaya çıktı. Bir mevzide ise mutfak tüpü ile yapılmış patlamaya hazır el yapımı patlayıcı (EYP) bulundu. El yapımı patlayıcı, uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde imha edildi.60’TAN FAZLA TERÖRİST SAĞ ELE GEÇİRİLDİ: Afrin kırsalında bulunan 100’den fazla köyde kontrolü sağlayan TSK ve ÖSO birliklerinin harekâtın başlangıcından bu yana 60’tan fazla teröristi yakaladığı bildirildi. PKK/PYD’den temizlenen köylerde köşeye sıkışan teröristler silahları ile teslim olurken aralarında YPJ’li kadın teröristlerin de bulunduğu belirtildi. Sivil görünümlü üzerinde patlayıcı çıkan teröristlerin de olduğu aktarıldı. Son olarak Afrin kırsalında ilerleyen Türk askerleri, teröristlerden temizlenen bir bölgede sivillerin arasına gizlenmeye çalışan PKK/PYD’li 2 kişiyi fark etti. Yakalanıp Türkiye’ye getirilen şüphelilerin çoban olduklarını, bölgeye hayvan bakmak için geldiklerini iddia ederek askerleri yanıltmaya çalıştıkları öğrenildi. Telefonlarında terör örgütüne ait dokümanlar bulunan 2 kişi “terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklandı. Genelkurmay Başkanlığı dün sabah yaptığı bilgilendirmede, 24’ü son 24 saatte olmak üzere harekâtın başlangıcından bu yana 2 bin 83 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bölgeye destek amacıyla gönderilen askeri araçların sınır hattına sevkiyatı da sürüyor.