BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,99
ALTIN 2.505,88
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetten flaş çekilme açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Murat Karayılan'ın yaptığı çekilme açıklamasıyla ilgili konuştu

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü PKK'nın yurt dışına çıkma kararıyla ilgili açıkla yaptı.Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Örgüt, Öcalan'ın talebine uygun olarak sınır dışına çekiliyor.

- Nasıl geldilerse, o şekilde geri çekilecekler. Silahlı kuvvetlerimiz, müdehale gerekirse, kendilerine tevdi edilmiş görevi yerine getireceklerdir.

- Bazı siyasilerin tavırlarını mazur görüyorum.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Kandil’deki örgüt silahlarıyla çekileceğini açıkladı. Gelinen nokta önemli.

40 yıldır biliyorum ki söz sahibi olan herkes terörün son bulmasını samimi olarak arzu etmişlerdir. Bazı siyasetçilerin hakaretlerde bulunduğunu görüyoruz, ben bunları mazur görüyorum. Şiddetten beslenen siyasetçiler terör bitince kara kara ne yapacağını düşünüyor. Halkımız bunları ibretle görüyor. Süreç öngördüğümüz şekilde ilerliyor. Yeter ki bu yolu aksatacak eylemlerde bulunmayalım. Türkiye’de her kesim sürece katkı yapacak çalışma yapabilir.

Her şey düşünülmüş ve planlanmıştır. Silahlı mı silahsız mı diye sormaya gerek yok. Nasıl geldiyse öyle ülkeyi terk edecek. Herhalde el sallamalarını beklemiyoruz. Onlar da militanlarına yön gösteriyor. Onlar da başka argümanlar kullanmış olabilirler.

CHP ne yaptığını bilemez halde, iç kavgalarıyla uğraşan CHP’ye en azından siz MHP değilsiniz diyorum. CHP, AK Parti başarıya ulaşacak diye hasis olmamalı. MHP’yi biraz anlıyorum söylemleri 30 yıldır değişmedi, hükümeti karalamaya çalışıyorlar."