BIST 10.443
DOLAR 32,20
EURO 34,92
ALTIN 2.410,38
HABER /  DÜNYA

34 DERECE SICAKTA ACI BİBER YEME MÜCADELESİ...

Antalya’nın Kumluca ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında "En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması" ...

Abone ol

Antalya’nın Kumluca ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen 14. Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında "En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması" düzenlendi. Bu yıl ikincisini düzenlenen ve 2’si kadın 25 yarışmacının katıldığı "En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması"nı 10 dakika içinde 580 gram acı biber yiyen Hüseyin Akşit kazandı. Yarışmada acıdan ağızları yanan bazı yarışmacılar renkli görüntüler oluşturdu.
KASALAR TARTILDI
Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 14. Tarım ve Seracılık Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan alanda bu kez "En Acı Sivri Biber Yeme Yarışması" düzenlendi. İkisi kadın 25 yarışmacının katıldığı etkinlikte, her yarışmacıya bir kasa dolusu acı sivri biber ve 1 domates domates verildi. Yarışma öncesi kasalar tek tek tartılarak ağırlıkları ölçüldü.10 dakika içinde bir adet domatesin ve yanında en fazla acı sivri biberin yenmesinin istendiği yarışmada, 25 katılımcı iki grup halinde kıyasıya yarıştı. Kadın yarışmacılardan Nuriye İpek Ataç, erkekler kadar başarılı şekilde acı biber yedi.
34 DERECE SICAKLIKTA ACI BİBER YEME GAYRETİ
Yarışmada en büyük ilgiyi ’Pala’ diye tezahüratlar yapılan Cemal Aydoğan gördü. Aydoğan ve Hüseyin Özdilek arasındaki dayanışma ilgiyle izlendi. Acı biberin etkisiyle ağzı yanan ve terleyen Özdilek’in üzerine soğuk su ve ayran döküldü. Hızlarını alamayan yarışmacılardan Cemal Aydoğan ve Hüseyin Özdilek, birbirlerine acı biber yedirip, üzerlerine ayran döktüler. Yarışmacılar 34 derecede hem sıcak, hem acı ile mücadele ettiler.
BİRİNCİYE CUMHURİYET ALTINI
Yarışmada, 10 dakika içinde 580 gram acı sivri biber yiyen Hüseyin Akşit birinci oldu. Birinci Akşit’e Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 1 adet Cumhuriyet altını hediye etti. Kumluca Kaymakamı Salih Işık da katılımcılara plaketlerini verdi.
(İHA)