BIST 10.089
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.430,88
HABER /  GÜNCEL

Hükümetin gündemi konut sorunu

Bakanlar Kurulu toplantısının ağırlıklı gündemini konut oluşturdu. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek "Mortgage sistemini getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu 5,5 saat süren toplantısı az önce sona erdi. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu'nun toplantısıyla ilgili bilgi verdi. Hükümetin konut sorununu merkezine aldığını bildiren Çiçek, "Hükümet olarak konut politikasına ağırlık vereceğiz. Şu ana kadar 52 bin konut bitti. Yıl sonuna kadar 100 bin konut bitecek. Bu alanda kaynağı çeşitlendirmekte fayda mütala ediyoruz. Bir taraftan konut edinmeyi sağlamak, diğer yandan inşaat sektörünü canlandırmak, ruhsatlı, depreme dayanıklı konut ürenimini yapılmasını hedefliyoruz." diye konuştu.

Mortgage sistemine de değinen Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bunun için TOKİ ve bankaların verdiği kredilerin dışında Mortgage dedikleri sistemi Türkiye'nin önüne koymaya çalışıyoruz."

HEDEF TAM ÜYELİK

Bakanlar Kurulu'nun ikinci gündeminde Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin yeraldığını belirten Cemil Çiçek, şunları söyledi: "BM'de hem Başbakan Erdoğan, hem de Dışişleri Bakanı Abdullah Gül önemli görüşmeler yapmışlardır. Bu nedenle Türkiye-AB ilişkileri Bakanlar Kurulu toplantısında teferruatlı olarak ele alınmıştır. Avrupa Birliği'nin kabul etmiş olduğu karşı deklarasyon ve müzakare çerçeve belgesi bugünkü toplantıda etraflı olarak ele alınmıştır. Hedefimiz tam üyeliktir. Bu hedeften sapmak hiçbir şekilde mümkün değildir. Hükümetimiz Türkiye'nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar kararlı olduğunu bir defa daha ifade etmek ister."

YENİ EĞİTİM YILI

Bakanlar Kurulu'nun gündeminin üçüncü maddesini yeni eğitim ve öğretim yılı oluşturdu. Çiçek bu konuyla ilgili olarak şunları anlattı: "Eğitim bizim öncelikli bir konumuzdur. Zaten bizim dönemimizde bütçeden en fazla payı eğitime ayırıyoruz." Çiçek'in basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularına geçildi. Bir gazetecinin "Geçen hafta yapılan Ermeni konferansı gündeme geldi mi?" şeklindeki sorusuna Çiçek,  "Hayır! O iş bitti. Siz getirmezseniz gelmez de" diye cevaplandırdı.