BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  GÜNCEL

Hükümeti kuşkulandıran 2 olay twit!

Kamuoyuna büyük rüşvet operasyonu diye sunulan operasyon bir komplo mu? AK Parti hükümeti atılan bir twitten çok huylandı.

Abone ol

Hükümet-cemaat kavgasında ortalık toz duman. Aralarında bakanların oğullarının da bulunduğu rüşvet yolsuzluk operasyonunu Taraf yazarı Emre Uslu'nun aylar öncesinden twitter hesabından yazmış olması hükümeti kuşkulandırdı. Arınç bunu 'psikolojik harp olarak' duyurdu.

AK PARTİ hükümeti düzenlenen operasyonu Erdoğan'ın iktidarına karşı bir darbe olarak görüyor. Bunun kanıtı olarak da Taraf yazarı ve Cemaatin yazarı olarak bilinen Emre Uslu'nun 6 ay önceden attığı bir twit.

ARINÇ KUŞKULANDI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, olay yaratan basın toplantısında sözü o twite getirdi ve şunları söyledi;

"Bu olayların bugün gerçekleşiyor olması ne anlama geliyor? Siyasi bir maksat olabilir mi? Müsaade ederseniz bu meseleye bakma hakkımız var. Çünkü üç dört gün öncesinden, dört beş ay öncesine kadar bu tür suçlamalarla bazı insanların karşı karşıya gelecekleri yazılıyordu. Emniyetten atılma insanlar, güler mi ağlar mı, barış mı derken, İçişleri Bakanımızın oğluyla ilgili işaretleri vermişler."

İŞTE HÜKÜMETİ KUŞKULANDIRAN TWİT

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 'Emniyetten atılma' diyerek suçladığı isim Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu... Emre Uslu 12 Ağustos'ta aynen şöyle bir twit atmış;

-"Bakan çocuklarının adları yolsuzluklara karışmışsa kim Güler kim ağlar"
.

Uslu'nun söz konusu twitte GÜLER kelimesinin baş harfini büyük yazması, o günlerde İçişleri Bakanının oğlunun alınacağını bildiği şeklinde yorumlandı.

PARA VAR, DANIŞMAN VAR, KUMPAS VAR

Yine Emre Uslu, 24 Temmuz 2013 tarihinde twitter hesabında "Çok ilginç bir skandalın peşindeyim. İşin içinde İçişleri Bakanı var, para var, danışman var, kumpas var. Parçaları birleştireyim yazarım" diye bir mesaj daha atmış. 

İŞTE O TWİTLER

emre.20131218135946.jpg

uslu.jpg