BIST 9.898
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.461,08
HABER /  MEDYA

Dış basından operasyon yorumu!

17 Aralık operasyonu ve sonrasında meydana gelen gelişmeler bugün de yabancı basında geniş yankı buldu.

Abone ol

BBC, internet sitesinde yayınladığı bir yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yaralı müttefiki" tarafından tehdit edildiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANLIĞI PLANLARINI TEHDİT EDİYOR 

Haberde, Erdoğan ve partisinin çok iyi organize olabildiğini ve bunu Gezi Parkı eylemleri sırasında kanıtladığını yazan BBC, ancak bu defa Erdoğan'ın kendisi kadar iyi organize olan Fetullah Gülen ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. BBC, "İki adam arasındaki mücadele Erdoğan'ın henüz açıklanmamış olan 2014'te cumhurbaşkanlığı planlarını tehdit ediyor" ifadesine de yer verdi.

BU KAVGA BEKLENİYORDU 

Financial Times gazetesi ise "Türkiye'de yolsuzluk soruşturması Müslümanlar arasında bir siyasi kavganın patlamasına yolaçtı" başlıklı haberinde, Erdoğan ile Fetullah Gülen arasındaki kavganın uzun zamandan beri beklendiğini kaydetti.

Gazete, Başbakan Erdoğan'ın destekçilerinin bu soruşturmadan Gülen cemaatini sorumlu tuttuğunu ifade etti.

POLİSLERLE MİSİLLEMEDE BULUNDU 

Soruşturmada önde gelen üç bakanın oğullarının ve hükümete yakın iş adamlarının gözaltına alındığını hatırlatan gazete, "En az iki kuşaktır Türkiye'nin en güçlü lideri" olarak tanımladığı Erdoğan'ın da 32 üst düzey polis şefini transfer ederek misillemede bulunduğunu bildirdi.

The Guardian gazetesi, Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasını hükümete karşı yapılan bir "kirli operasyon" olarak tanımladığını belirtti.

KAVGAYI SU YÜZÜNE ÇIKARDI 

Gazete, Türkiye'de çok sayıda yorumcunun bu üst düzey gözaltıları ülkedeki muhafazakar güç odakları arasındaki çatlağın gittikçe açıldığına işaret ettiklerini belirtti. The Times gazetesi ise "Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan misillemede bulundu ve polis şefleri kovuldu" başlığını kullandı. The Times, bu gelişmelerin Erdoğan ile Gülen arasındaki kavgayı iyice su yüzüne çıkardığına dikkat çekti.