BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,54
ALTIN 2.383,62
HABER /  POLİTİKA

Hükümete argolu eleştiri

MHP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ekici'den hükümete argolu eliştiri geldi.

Abone ol Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekinci, il, ilçe ve belde belediye başkanlarının tanıtım toplantısında hükümeti eleştirirken, "6 yıldır sokulmadık yerimiz kalmadı" dedi.

Yozgat Önder Kültür Merkezi'nde, yaklaşık 2 bin partilinin katıldığı toplantıda belediye başkan adaylarını tanıtan Mehmet Ekici, konuşmasının büyük bölümünü AKP iktidarını eleştirilerine ayırdı. Bugünün kendisi için siyaset değil, bayram günü olduğunu belirten Ekici, şunları söyledi:

"Bu gün burada gübresiz tarla ekenlerden bahsetmeyeceğim, bu gün mazotun fiyatından, memurun maaşından, `Elhamdülillah'lı teğetlerden bahsetmeyeceğim. Bugün dış politikada yaşanan kepazeliklerden de bahsetmeyeceğim. Buradaki arkadaşlarımızdan, partililerimden, şerefli Yozgatlılar'dan bir şey isteyeceğim. Bu kadar güzel tablolarla ortaya çıkıyoruz. AKP'nin 6- 7 yıllık iktidar deneyimi var. Lütfen herkes kalbiyle kafası arasındaki köprüyü iyi kursun. Buraya, `dulu boyayıp kız diye satıldığına şahit olduk' geçtiğimiz seçimlerde. `Kalp paranın geçer akçe diye sunulduğuna şahit olduk.' '6 yıldır da sokulmadık yerimiz kalmadı.' Ama aynı türkü halen devam ediyor. Biz muhalefet görevini verdiğiniz bir parti olarak, doğru bildiğimiz her işte, inançlarımıza uygun her işte, TBMM'ne girdiğimiz günden beri, `Bu Ahmet'in, bu Mehmet'in işine yarar, bu iktidar partisine güç verir, bu muhalefeti azdırır' diye bir anlayışa bağlı kalmaksızın, bu ülkenin yararına ve inançlarımıza uygun her işte var olduk. Kürtçe yayın başladı, Vakıflar yasası gibi daha yüzlerce şeyi söyleyeceğiz anlatacağız. Bunlarda da bize verilen görevin gereğini yaptık."