BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 34,99
ALTIN 2.457,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Hükumet Kuveyt'e nasıl bir tepki verecek?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Ankara’da sokak ortasında hastanelik edilen pilotu Dışişleri Bakanı’na sordu

Abone ol

Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve elçilik görevlilerinin Büyükelçiliğe ait resmi araçtan inerek NATO’da görevli F-16 pilotu Hava Pilot Yarbay Hakan Karakuş’u araçtan indirerek, eşinin, 4 yaşındaki çocuğu ve 6 günlük bebeğinin gözleri önünde cadde ortasında öldüresiye dövdüğünü önergesinde belirten Türkkan, saldırıya uğrayan Pilot Hakan Karakuş'un aynı zamanda Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’ün damadı olduğunu ifade etti.

PİLOT KARAKUŞ’A SALDIRANLAR KİMLERDİR?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Ankara’da cadde ortasında NATO’da görevli F-16 pilotu Hava Pilot Yarbay Hakan Karakuş’u araçtan indirerek eşinin ve çocuklarının gözleri önünde öldüresiye döven Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve görevlilerinin kim olduğunu soran MHP’li Türkkan, bu kişilerin daha önce herhangi bir adli olaya karışmış olup olmadığı konusunda da Bakan’dan açıklama istedi.

HÜKÜMET KUVEYT’E NASIL BİR TEPKİ VERECEK?
Dışişleri Bakanlığı yaşanan çirkin saldırı ile ilgili Kuveyt Büyükelçiliği’nden bilgi istedi mi diye soran Türkkan, bu vahim olay ile ilgili karşı ülkeye herhangi bir tepki verilecek mi sorusunu yöneltti.
Saldırıyı gerçekleştiren Kuveyt Büyükelçiliği diplomat ve görevlileri hakkında nasıl bir işlem uygulanacaktır diyen Türkkan, sınır dışı edilmelerinin gündemde olup olmadığını da sordu.

PİLOT KARAKUŞ’UN HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI ORG.ÖZTÜRK’ÜN DAMADI OLMASININ OLAYLA BİR İLGİSİ VAR MI?
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, saldırıya uğrayan F-16 pilotu Hava Pilot Yarbay Hakan Karakuş’un Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Akın Öztürk’ün damadı olmasını da önergesinde belirtti ve bunun yaşanan olay ile bir ilgisi olup olmadığı konusunda Bakan Çavuşoğlu’ndan açıklama istedi.
Türkkan, önergesinde Dışişleri Bakanı’na Pilot Hakan Karakuş’un yurt dışında görevli olması ve görevine dönüşünün gecikecek olması nedeni ile yaşayacağı mağduriyetin nasıl giderileceğini de sordu.