BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hükümet kurma görevi Davutoğlu'nda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Erdoğan görüşmede 1 Kasım seçimlerinde en yüksek oyu alan AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu'na hükümet kurma görevi verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet kurma görevini Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verdi. Görevlendirmeye dair tezkere, Resmi Gazete'nin mükerrer dünkü sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 64. Hükümeti kurma görevini AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'na verdi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul ederek, 64 üncü Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişlerdir.”

KARAR RESMİ GAZETEDE

Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için, Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirilmesine dair tezkere, Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan ve "Başbakanlığa" iletilen tezkerede, şunlar kaydedildi:

"Bakanlar Kurulunun yeniden kurulması için Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 109'uncu maddesi uyarınca, Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu görevlendirilmiştir.

Seçilecek bakanların atanmaları yapıldıktan sonra Bakanlar Kurulu listesinin ayrıca gönderileceğine bilgilerini rica ederim."