BIST 10.615
DOLAR 32,24
EURO 35,00
ALTIN 2.429,79
HABER /  POLİTİKA

Hükümet Genelkurmay bildirisini onayladı!

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin ardarda yaptığı açıklamalarla Genelkurmay bildirisini onayladığını savundu

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genelkurmay Başkanlığı'nın iki dil konusunda açıklama yaptığını hatırlatıp, hükümetin durumu onayladığını savunarak, "Hani siz vesayete karşıydınız; sadece size karşı bildiri olunca mı vesayet oluyor" diye sordu.

Demirtaş dün partisinin grup toplantısında, demokratik özerkliği "tezgah, tuzak" olarak niteleyen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 1993'teki bir röportajından "Eyaletler sistemiyle sorun çözülür" sözlerini okudu.

1993 MAZLUMDU ŞİMDİ ZALİM

7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, "Yönetim zorlaşınca ülkeler eyaletlere bölünüyor. Türkiye'de de ileride bu olabilir" sözlerini de okuyan Demirtaş şunları söyledi: "Tezgah ha! 1993'te cesaret etmiş söylemiş. Bu ne peki Sayın Başbakan? Basbayağı bir çözüm önerisi. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? 1993'teki Erdoğan'ı kutluyoruz. Ne değişti o günden bu yana? O gün mazlumdu, bugün zalimlerin koltuğunda.

Başına Başbakan sıfatı geldi. 'Bu ülkenin topraklarında ameliyat yaptırmam' diyen Erdoğan, Evren'in bile arkasına düşmüştür. Bütçede konuşan Erdoğan mı daha demokrat yoksa darbeci Kenan Evren mi? 'Seçim barajını biz koymadık, 12 Eylül koydu' diyor.

KENAN EVREN BARAJINA SARILDI

Sarılmış Kenan Evren'in barajına, iktidarda kalmaya çalışıyor. 54 milyon 499 bin metrekare araziyi yabancılara satmışsınız. Ya ülkenin çeyreğini zaten parayla satmışsın. Ameliyat budur işte. Sen ameliyatı yapmışsın, üstelik organları satmışsın. Sen bu işi bitirmişsin zaten
."