BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Hükümet farkı zam diye sundu

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı hükümeti eleştirdi.

Abone ol

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, sendika AR-GE Merkezi'nin, 'Hükümetin ücret artışları konusunda kamuoyuna yaptığı yüzde 13.2'lik artış açıklamasının gerçeği yansıtmadığı' yönündeki raporuna ilişkin açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, ücret adaletsizliğinin kamuda çalışma barışını ve iş verimini bozan bir hal aldığını belirtti. Kamuda memurlarla işçiler ve memurlarla memurlar arasında ücret adaletsizliğinin düzeltilmesini, sendikanın olmazsa olmazlarından birisi olarak niteleyen Avcı, hükümetin önerdiği zammın yetersiz oluğunu ifade etti. Zam oranının artırılması ve 2006 enflasyon farkına bağlı artıştan bağımsız olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Avcı, “Biz bir kısım kamu çalışanından alıp diğer kamu çalışanına kaynak aktarılmasını doğru bulmuyoruz. Yoksullukta birlik değil, varsıllıkta birlik istiyoruz. Bununla birlikte Hükümetin açlıkla boğuşan memurlara yönelik “yüzde 13.2 zam yaptık” şeklindeki gerçeği yansıtmayan söz ve tutumlarını eleştiriyoruz" dedi.

Avcı ayrıca, Hükümete; "Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere pek çok nedenden dolayı eğitim çalışanları mesleğine küskündür, emekli olmak ve kurum değiştirmek istemektedir. Öğretmenlerin politikacılara ve partilere güveni ve tahammülü kalmamıştır. Malumlarınızdır ki öğretmenlerini küstüren ve değer vermeyen toplulukların iflah olmayacağını yakın siyasi tarihimiz bize istemesek de devamlı hatırlatmaktadır" uyarısında bulundu.

Bu arada, Bağımsız Eğitimciler Sendikası AR-GE Merkezin'nin araştırmasında, hükümetin ücret artışları konusunda açıkladığı yüzde 13.2'lik rakamın gerçeği yansıtmadığı, zira hükümetin ilk altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay için de yüzde 4 oranındaki artışların en düşük kamu ücretlisinin maaşına uygulandığında her iki altı aylık dönemler için ayrı ayrı 8.16'lık artışa tekabul ettiği ifade edildi. Araştırmada, Temmuz ayından geçerli olmak üzere memur maaşlarına yapılacak olan yüzde 2.32’lik zammın 2006 yılının ilk altı aylık döneminde oluşan enflasyon farkı olduğu anımsatılırken, memurların zaten hakkı olan 2.32’lik enflasyon farkını hükümetin sanki lütfeder gibi, zam veriyormuş gibi göstermesinin doğru olmadığı vurgulandı.