BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet çözüm için ilk adımı atıyor!

AK Parti, muhalefete iki önemli sanığı hatırlatıp, yasal düzenlemeyi kabul etmeyecek

Abone ol

Yarın CHP ile AK Parti bir araya gelecek ve tutuklu milletvekillerinin durumu konuşulacak, peki AK Parti CHP'ye ne önerecek?

AK Parti, TBMM’deki “yemin” krizinin ardından, tansiyonu düşürmek için harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, CHP ve MHP’yi ziyaret ederek, görüşlerini alacak ve uzlaşı zemini arayacak.

İKTİDAR MUHALEFET TURUNDA

CHP’nin “arkadaşlarımız cezaevinden çıkana kadar yemin etmeyeceğiz” kararının ardından AK Parti iktidarı, siyasi tansiyonu düşürmek için kolları sıvadı. Başbakan Tayyip Erdoğan, Hükümet’in 2 numaralı ismi Cemil Çiçek’i muhalefete gönderme kararı aldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bugün önce CHP’yi, ardından da MHP’yi ziyaret edecek. Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşerek, “yemin” krizini aşmak için önerilerini alacak.

DİNK VE SAMAST ÖRNEK GÖSTERİLECEK

Bu arada Çiçek, CHP ve MHP ziyaretleri için, “Meclis Başkanlığı konusunda görüşlerini alacağız” açıklaması yapmakla yetindi.

Ayrıca edinilen bilgilere göre Cemil Çiçek, CHP'ye Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ve Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'ı örnek gösterecek. Bu zanlıların da tutuklu yargılandıklarını ve hâlâ haklarında kesinleşmiş bir hüküm olmadığı hatırlatılacak ve her hangi bir düzenleme durumunda onların da Meclis'e gelme ihtimali üzerinden CHP ikna edilmeye çalışılacak.