BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.427,48
HABER /  GÜNCEL

Menderes'e düşen damat bulunamadı

Yeni evli çiftlerden gelin kurtuldu ancak nehre düşen damat hala bulunamadı

Abone ol

Denizli'de altı gün gün önce Büyük Menderes Nehri'ne düşen otomobildeki yeni evli çiftten kaybolan damat Birol Baskın'ı bulmak için yapılan çalışmalar kapsamında kapatılan nehrin suyu yeniden verildi.

Denizli, Aydın ve İzmir sivil savunma müdürlüklerine bağlı ekipler ile aracın düştüğü 23 Haziran tarihinden itibaren aralıksız sürdürülen çalışmalara, bugün Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığından 1 su altı timi, 1 dağcılık timi ve 1 afet arama-kurtarma timi de destek verdi.

Arama çalışmalarına Aydın Jandarma Bölge Komutanlığından da bir helikopter katıldı.

Kazanın olduğu noktadan itibaren 6 kilometre ilerleyen Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ekiplerinin şu ana kadar herhangi bir buluntuya rastlamadığı, çalışmaların kayıp kişinin bulunmasına kadar sürdürüleceği öğrenildi.

Denizli Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Yönetim Şube Müdür Vekili Doğan Tufan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, jandarma ekipleriyle birlikte çalışmaların daha da sıklaştırıldığını belirterek, damat Birol Baskın'ı bulmak üzere Denizli, Aydın ve Muğla'dan gelen ekiplerin büyük bir gayret gösterdiğini söyledi.

Şu ana kadar Ankara'dan gelen JAK ekipleriyle birlikte yapılan aramalardan bir sonuç alınmadığını ifade eden Tufan, ''Çalışmaları kolaylaştırmak için kesilen nehrin suyu tekrar verildi. Arama çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz. Bulunamaması halinde çalışmalarımızı gecenin ilerleyen saatlerinde de sürdüreceğiz'' dedi.

İzmir'den Denizli'ye aile ziyarete giden yeni evli çiftin bulunduğu otomobil, 6 gün önce Sarayköy ilçesi yakınlarında virajı alamayarak Büyük Menderes Nehri'ne düşmüş, Nilay Baskın otomobilden çıkıp yüzerek kurtulmuş, eşi Birol Baskın ise kaybolmuştu.