BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümet 12 Eylül'e darbe vuracak!

Bakanlar Kurulu, 4 Nisan'da başlayacak 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili şok bir karar aldı, davaya müdahil olacak.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplandı, hükümet 12 Eylül askeri darbesine ilişkin davaya müdahil olma kararı aldı. İlk duruşması 4 Nisan'da başlayacak dava için tüm kurul üyelerinin ortak bir kararla müdahil olma noktasında uzlaşma sağladığını söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ilgili başvurunun Bakanlar Kurulu adına bir temsilcinin gerekli başvuruları yapacağını açıkladı. 

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken, açıklamalarda bulundu. 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili açılan davanın 4 Nisan'da görülmeye başlanacağına işaret eden Arınç, davanın Bakanlar Kurulu'nu da yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Davayla ilgili iddianamede sanıklara isnat edilen suçun, ''Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın tamamını veya bir kısmını değiştirmeye veya ortadan kaldırmaya, anayasayla teşekkül etmiş olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmaya engel olmaya cebren teşebbüs etmek'' olduğunu ifade eden Arınç, Türk Ceza Kanunu'nun 146. maddesini hatırlatarak Bakanlar Kurulu'ndaki tüm bakanların 12 Eylül darbesinin muhatabı olarak, davaya müdahil olunmasının kararlaştırıldığını söyledi.

BAŞVURU İÇİN HAREKETE GEÇİLİYOR!

Arınç, duruşma 4 Nisan'da başlayacağı için ''yarın veya bir başka gün, Bakanlar Kurulu adına Başbakan veya yetkilendirebileceği bir başka kişinin müdahillik talebini 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ileteceğini''  belirterek, ''Dava, müdahil olarak tarafımızdan Bakanlar Kurulu olarak takip edilecektir'' dedi. 

NESLİŞAH SULTAN İÇİN HÜKÜMET DEVREDE

Arınç, Osmanlı Hanedanı'nın en yaşlı üyesi Neslişah Sultan'ın vefatının ardından defin işlemleri ile ilgili hükümete herhangi bir başvuru yapılıp yapılmadığına ilişkin bir soru üzerine, Neslişah Sultan'ın vefat ettiği haberinin Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında  iletildiğini söyledi.

Neslişah Sultan'ın yarın defnedileceğini belirten Arınç, hükümet adına kendisinin cenazeye katılacağını bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın taziyelerini Neslişah Sultan'ın yakınlarına iletmek için görevlendirildiğini kaydeden Arınç, taziyelerin yarın Yıldız'da Mabeyn Köşkü'nde iletileceğini ifade etti.

MİT DOSYASI ERDOĞAN'IN ÖNÜNDE

Arınç, ''MİT ile ilgili yürütülen soruşturmada ikinci kez ifadelerin alınması için Başbakan'dan izin talep edilmişti. Bu noktada izin talebinin akıbetine ilişkin bir yanıt verildi mi?'' sorusuna, ''Bilemiyorum. Sayın Başbakanımıza da geçtiğimiz günlerde sormuştunuz. O bir cevap vermişti. O cevabın üzerine hiçbir görüşme yapmadık'' yanıtını verdi.

ARINÇ'A DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMMI SORULDU

Bülent Arınç, elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla ilgili sorulan bir soruya şu yanıtı verdi:

''Sayın Enerji Bakanımız bu konuda hem bir televizyon programında hem de daha sonra bir vesileyle bir açıklama yaptı. Bunun bir zaruretten kaynaklandığını ifade etti. Hem bazı ülkelerle ilgili gelişmeler üzerine hem de dünya piyasasındaki akaryakıt fiyatlarındaki gelişmeler dolayısıyla böyle bir zammı yapmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler. Bunun dışında ayrıca Bakanlar Kurulu'na yeni bir bilgi sunulmadı. 

Bildiğimiz kadarıyla elektriğe de Türkiye'de uzun süredir zam yapılmamıştı. Doğalgaza da uzun süre zam yapılmamıştı. Özellikle yaz aylarına girmek üzereyiz. Belki doğalgaz ihtiyacımız eskisi kadar ısınma amaçlı olmayacak. Ama dünya piyasasındaki ve bazı ülkelerdeki konjonktürel gelişmeler böyle bir zammın yapılmasını gerekli kılmış durumda. Sevimsiz bir iş ama bunu yapmak zorunda kaldığımızı Sayın Bakanımız ifade ettiler.''

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, İstanbul'da düzenlenen Suriye Halkının Dostları Grubu toplantısıyla ilgili geniş, ayrıntılı açıklamalarda bulunduğunu kaydetti.