BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan flaş karar soruşturma izni verdi

HSYK 3. Dairesi, kamuoyunda kozmik oda olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında arama yapan 8 hakim ve savcıyla ilgili soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

Abone ol

HSYK 3. Dairesi görevli savcılar Mustafa Bilgili ve Şadan Sakınan ile hakimler Hasan Şatır, Dündar Örsdemir, Nihal Uslu, Halil İbrahim Kütük, Abdullah Bahçeci ve emekli hakim Selahattin Türkeri hakkında soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

HSYK müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda söz konusu hakim ve savcılar hakkındaki tedbir ve kovuşturmaya ilişkin kararı, HSYK 2. Dairesi verecek.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bu kapsamda "kozmik oda"da arama yapılması kararlaştırılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ilişkin 38 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti.

Takipsizlik kararında, şüphelilerin üzerine atılı suçları işlediklerine dair soyut iddia dışında kamu davası açmaya yeterli, somut ve inandırıcı delil elde edilemediği belirtilmişti.

HSYK, "kozmik oda"da arama yapan ve daha sonra Yargıtaya üye seçilen hakim Kadir Kayan ile ilgili dosyayı daha önce Yargıtaya göndermişti. Yargıtay, Kayan hakkında inceleme başlatmıştı.