BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  GÜNCEL

HSYK'dan 107 hakim ve savcı ihraç edildi

HSYK'da alınan kararla 107 hakim ve savcı, FETÖ'den ihraç edildi. HSYK tarafından FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hakim ve savcı daha meslekten ihraç edildi.

Abone ol

HSYK'da alınan kararla 107 hakim ve savcı, FETÖ'den ihraç edildi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, devam FETÖ soruşturmaları kapsamında 107 hakim ve savcının meslekten ihraç edilmesine karar verdi.

HSYK, henüz ihraç edilen hakim ve savcılarla ilgili bir isim listesi açıklamadı. Bu ihraçlarla birlikte FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen hakim ve savcı sayısı 4 bini geçti.

HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

VAR OLAN LİSTEDEKİ İHRAÇLAR TAMAMLANDI

Yılmaz, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık." diye konuştu.

105 İSMİ İTİRAFÇILAR VERDİ

Bu kişilerden 105'inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini aktaran Yılmaz, 2 hakim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğunu kaydetti.

TOPLAM SAYI 4 BİN 238 OLDU

Bu arada, listelerin savcılıklara da gönderildiği ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Son ihraçlarla FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten atılan hakim ve savcı sayısı 4 bin 238'e ulaştı.