BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.239,56
HABER /  GÜNCEL

Hotel çalışanı 'hero' tişörtünden gözaltına alındı!

MUĞLA'nın Bodrum ilçesindeki bir otel personeli, 'hero' yazılı tişört giydiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimi davası sırasında sanıklardan birinin İngilizce’de 'kahraman’ anlamına gelen 'hero’ yazılı tişört giymesiyle başlayan süreçte, aynı tişörtten giyen çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Son olarak Gümbet mahallesindeki bir otelde çalışan kişinin 'hero’ yazan tişört giydiği bilgisine ulaşan Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri harekete geçti. Otel resepsiyonunda bulunan şüpheli, üstündeki tişörtle birlikte gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişinin otelde resepsiyonist olarak çalışan, spor eğitmenliği de yapan Ö.C.K (30) olduğu öğrenildi.

'HERO' TİŞÖRTÜ'NÜN SUÇ OLDUĞUNU BİLMİYORMUŞ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bugün akşam saatlerinde 'hero' yazılı tişört giydiği için bir otelde göz altına alınan Ömer Can K., yaklaşık 4 saat süren sorgulamasının ardından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü terörle Mücadele Gurup Amirliği'ne getirilen Ömer Can K.'nin emniyete gelen yakınlarının basın mensuplarına sert sözlerle saldırdığı görüldü. Bazı gazetecilerin makinaları alınmak istendi, araçları tekmelenip, tehdit edildi.

Ömer Can K'nin ifadesinde "Bu tişörte bilerek giydim spor eğitmenliği ve vücut geliştirme çalışıyorum, eskiden beri odamda olan bir tişörttü, suç olduğunu bilmeden giydim, tişört ile dolaşıp otele girdikten sonra bazıları bunun suç olduğunu söyledi, değiştirmeye gidecekken polisler geldi beni gözaltına aldı. Benim FETÖ gibi veya başka bir terör örgütü ile hiç işim olmadı, o gibi örgütlerle bağlantımda olmadı, Suç olduğunu bilseydim giymezdim, üzgünüm" dediği öğrenildi.

Ömer Can K., İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek parmak izi alındı ardından evraklarının yarın adliyeye götürüleceği belirtilerek serbest bırakıldı. Ömer Can K. çıkışta yakınlarına sarıldı açıklama yapmak istemediğini belirterek ayrıldı.