BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.430,35
HABER /  DÜNYA

Hortumdan sağ çıktı!

Hortumun 100 metre sürüklediği bebek canlı bulundu...

Abone ol

Son 20 yılın en ölümcül hortum ve kasırgalarıyla boğuşan ABD'de büyük bir mucize yaşandı. Ülkenin güney eyaletlerinden Arkansas, Mississippi, Tennessee, Kentucky ve Alabama’da etkili olan felakette en az 56 kişi yaşamını yitirirken, paramparça olan evlerinde kasırgaya kapılarak 100 metre ötedeki çamurlu boş araziye savrulan 11 aylık bir bebek canlı olarak bulundu.

ANNESİ DE SAVRULDU AMA ÖLDÜ
150’den fazla kişi yaralandığı hortum ve kasırgalar Tennessee'nin Castalian Springs bölgesinde de büyük bir yıkıma neden oldu. Bu kentte yaşayan Stowell ailesi de bu felaketten payını aldı. 23 yaşındaki anne Kerri Stowell de tıpkı bebeği bebeği gibi, şiddetli rüzgarlarda yıkılan evlerinden metrelerce öteye savruldu ama maalesef onun kadar şanslı değildi ve hayatını kaybetti.

ÖNCE PLASTİK BEBEK SANDILAR
Rüzgara kapılıp annesinin aksi yönündeki araziye doğru uçan 11 aylık Kyson Stowell ise burada yüzüstü çamurun içine çakıldı. Felaketin ardından kurtarma çalışmaları için bölgeyi tarayan görevliler açık arazide bebeği gördü ama önce bunu, plastikten yapılma bir oyuncak bebek sanıp bakmadı. Ancak kısa bir süre sonra aynı bölgede ikinci kez tura çıkan kurtarma görevlileri bu kez bebeğin hareket ettiğini görünce büyük bir mucizeyle karşı karşıya olduklarını anladı.

Derhal çamurun içinden çıkarılarak hastaneye kaldırılan bebeğin durumunun iyi olduğu bildirildi. Annesini kaybeden minik Stowell, basına büyükannesi Mildred Cox ile poz verdi.





kaynak : gazeteport