BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hortum can aldı: 6 ölü, 40 yaralı

ABD’nin orta batısındaki eyaletlerde etkili olan hortum ve fırtınalar, 6 kişinin hayatını kaybetmesine 40 kişinin yaralanmasına neden oldu. ...

Abone ol

ABD’nin orta batısındaki eyaletlerde etkili olan hortum ve fırtınalar, 6 kişinin hayatını kaybetmesine 40 kişinin yaralanmasına neden oldu.
Hortumdan en çok etkilenen yerlerden biri Illinois eyaletindeki Washington şehri olurken 15 bin nüfuslu şehirde yüzlerce ev yerle bir oldu. Amerikan Kızılhaçı’na bağlı ekipler ve arama-kurtarma ekipleri özellikle Illinois eyaletini etkileyen hortum ve fırtınalardan etkilenenlere yardımcı olmak için seferber oldu. Fırtınada evlerini kaybedenler için barınaklar kurulurken, yıkılan evlerdeki arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. ABD’li yetkililer, fırtınanın hızının saatte 97 kilometreye ulaştığını açıkladı.
Şiddetli yağış, hortum ve fırtınanın oluşturduğu ve ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi’nin “büyük ve oldukça tehlikeli” olarak nitelendirdiği hava sistemi, Chicago şehrindeki iki havaalanının da kısa süreli olarak kapanmasına neden oldu.
(İHA)