BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Arınç’ın zor anları

Ankara’da bir çiftin nikah şahitliğini yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, düğün sırasında kullanılan duman nedeniyle zor anlar yaşadı. ...

Abone ol

Ankara’da bir çiftin nikah şahitliğini yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, düğün sırasında kullanılan duman nedeniyle zor anlar yaşadı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, Gölbaşı Maya Düğün Salonu’nda Betül Acar ve Ahmet Eke çiftinin düğünlerinde nikah şahitliği yaptı. Nikah törenine Diyarbakır’dan geldiğini belirten Arınç, “Dünde böyle güzel bir ortamda nikah töreni oldu. 400 gencimizin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın düzenlediği programla nikahlarını kıydılar. Oradaki herkes çok sevinçliydi, çok mutluydu. Kendilerine ait manzara bir tarafa, orada yaşanan manzara belki hepimizi mutlu edecek bir manzara idi. Türkiye’de belki ilk defa 37 yıl yurt dışında kalmış bu adam şimdi vatan toprağına gelmiş Şivan Perver ile belli burumdan dolayı felçli durumda bulunan İbrahim Tatlıses güzel şarkılar ile türküler ile bu nikah törenine renk kattılar. Yine orada bütün renkler, bütün farklı görüşler bir araya geldik ve bu evliliklere dua ettik, ‘amin’ dedik, mutlu olmalarını diledik. Buradan söylemek istediğim şudur; bizim inancımızda nikahın, evliliğin çok farklı yeri var. İnancımız bunu emrediyor. Geleneklerimiz, öf ve adetlerimiz istiyor. Şüphesiz toplumumuzun temeli aile. Aile sağlam temeller üzerine kurulursa cemiyette, toplumda o kadar kuvvetli oluyor” diye konuştu.
Arınç, daha sonra genç çifte nikah defterlerini verdi. Düğün esnasında kullanılan dumanlardan etkilenen Bülent Arınç, eline aldığı peçete ile bunun etkisinden kurtulmaya çalıştı.
(İHA)