BIST 10.259
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.402,74
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan ve Arınç el ele

Bülent Arınç ile Başbakan Erdoğana arasındaki buzlar, Diyarbakır gezisinde sona ermiş görünüyor.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sitem etmesiyle patlak veren kriz 8 gün sonra Diyarbakır'da sona erdi.

Medyada istifa edeceği yolunda haberler çıkan Arınç, hakkında çıkan yorumları Diyarbakır'da tekzip ettirdi.

Gözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır programına davet ettiği Arınç'ın üzerindeydi. İkili arasında neler yaşanacağı merak konusu olan ikili objektiflere sıcak görüntüler sundu.

Önce Diyarbakır'da sonra Bismil'de yan yana durdular. Bismil'deki toplu açılış töreninde yan yana el ele tutuşan Arınç ve Erdoğan, medyaya "yola devam" mesajı verdi.

KRİZ NASIL ÇIKMIŞTI?

Başbakan Erdoğan'ın kızlı erkekli öğrenci evlerine karşı çıkan haberi Zaman gazetesinde yer aldı. Haber yankı uyandırınca Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, haberi yalanladı. Ertesi günü Erdoğan parti grup toplantısında haberi doğruladı. Ters köşeye yatan Arınç, üç gün sonra TRT Türk ekranlarında Erdoğan'a "birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem" sözleriyle sitem etti ve açıklama yapmasını istedi. Erdoğan, bir sonraki grup toplantısında Arınç'a "Elbette bu kadro içinde zaman zaman farklı yaklaşımlar olabilir. Yanlış anlamalar olabilir, yanlış anlaşılmalar olabilir. Dava arkadaşlığının kardeşlik hukukunun gereği olarak meseleleri kendi aramızda konuşur çözeriz" diyerek mesaj vermişti.

diyar.jpg

poz.jpg

Erdoğan'dan flaş öğrenci evi açıklaması

parti.jpg

arinc.20131118093549.jpg