BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.430,82
HABER /  SAĞLIK

Homoseksüellik ceninde başlar

ABD'de yapılan bir araştırma erkeklerde cinsel eğilimin ana rahminde belirlendiğini ortaya koydu.

Abone ol

Erkeklerin cinsel eğilimlerinin ana rahmindeyken belli olduğunu destekleyen bir araştırma yapıldı.

ABD'de Brock Üniversitesi'nde görevli bilim adamı doktor Anthony F. Bogaert ve meslektaşlarının, erkeğin kendisinden büyük abilerinin sayısı arttıkça homoseksüel olma olasılığının arttığını ortaya koyan araştırmayı açıklığa kavuşturmak üzere yaptığı çalışma çerçevesinde, 944 homoseksüel ve heteroseksüel erkeğin incelendiği kaydedildi.

Katılımcılar arasında, evlatlık, üvey veya ikiz erkek kardeşleri bulunanlar ve kendileri evlatlık olanların yer aldığı belirtildi. Araştırmacıların, abi sahibi olmakla homoseksüellik arasındaki ilişkinin aile ortamı ya da çocuk yetiştirme biçimleriyle bağlantılı olup olmadığını ortaya çıkarmak istedikleri, söz konusu ilişkinin bu faktörlerle bağlantılı olması halinde kişinin abilerinin gerçek ya da evlatlık olmasının bu gerçeği değiştirmeyeceğini söylediler.

Anthony F. Bogaert'in liderliğindeki araştırmaysa tam tersine abilere sahip olmakla homoseksüellik arasındaki ilişkinin kan bağı olan kardeşler arasında görüldüğünü, bunun birlikte büyümeyen kardeşler arasında bile mevcut olduğunu gösterdi. Bogaert, raporunda araştırmanın, erkeklerde cinsel eğilimin doğum öncesine dayandığını desteklediğini ve kardeşlerin doğum sırası etkisinin, erkek doğumları ve gebeliklerinin annelik ''belleği''nin bir sonucu olabileceğine işaret ettiğini söyledi.

Raporda, kadının bedeninin erkek ceninini ''yabancı'' olarak görebileceği ve annenin bağışıklık sisteminin sonradan gelen erkek fetüslere verdiği tepkinin kademeli olarak güçlenebileceği belirtildi.