BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Hollanda'da bebek cesedi skandalı

Evden 3 bebek cesedi çıktı Hollanda'nın Maastricht kentinde bir evde üç bebek cesedi bulundu.

Abone ol

Cuma günü evinde bir bebek cesedi bulunması üzerine gözaltına alınan 41 yaşındaki şüpheli kadın gözaltına alınmıştı. Kadının evinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, evin bahçesinde iki bebek cesedi daha buldu.

Limburg Bölgesi Savcılık Sözcüsü Karin Janssen, "Şu an soruşturması devam eden bu kişinin bu trajik olaya sebep olmasındaki motivasyonuna yönelik yaptığı açıklamaları paylaşamıyoruz ancak bu arkamda görmüş olduğunuz evde oturan 41 yaşında Hollandalı bir kadın olduğunu ve bebeklerin annesi olduğunu düşündüğümüzü söyleyebiliriz. Bebeklerle olan kesin ilişkisi DNA testleri ile belirlenecek. Bu kişinin sorgulanması hala devam ediyor ve kendisi olayla ilgili tek şüphelimiz. Diğer aile bireyleri ile ilgili bilgi vermiyoruz. Başka cesetler bulunur mu bilemiyorum böyle bir olasılık var tabi ki, ancak bunu zaman gösterecek. Şüphesiz ki, yaşananlar trajik ve olaya dahil olan herkes için büyük bir dram. Toplum şok içerisinde ve bu yüzden olabildiği kadar şeffaf davranıyor ve bilgi veriyoruz ne var ki kişilerin özel hayatları, bilgileri ve haklarını da göz önünde bulundurmak zorundayız" dedi.

Hollanda'da benzer olayların arka arkaya yaşanmasının kaygısını yaşadıklarını ifade eden Janssen, olayların birbiriyle ilişkisi olup olmadığı konusunda şimdilik bir açıklama yapılamayacağını kaydetti.

Kasaba sakinleri ise olayın şokunu henüz atlatabilmiş değil. Zanlıyla aynı sokakta yaşayan ve kendisini tanıdığını söyleyen Sanne Luten, "Sorumlu tutulan kadını biliyorum. 30-40 yaşlarında, kızı erkek kardeşimin sınıf arkadaşı ve sanıyorum Hollanda doğumlu. Hala şok içerisindeyiz, geçen ay kuzeyde bir bölgede olduğunda böyle şeyler nasıl burada olabilir diye düşünürken şimdi benim mahallemde oldu. Gerçekten çok üzücü. Biz böyle şeyleri hiç duymamıştık. Duyduğuma göre bu tarz insanlara yardım edecek yerler için para ödemek gerekiyormuş ve bu kadının da parası yokmuş. Bu yüzden yardım alamamış. Gerçekten inanılmaz bir olay bu. Düşünebiliyor musunuz, çocuklarımız bu sokaklarda oynuyor ve böyle şeyler görüyorlar" ifadelerini kullandı.

Geleen Belediye Başkanı Sjraar Cox ise, İHA'ya yaptığı açıklamada, Hollanda'da herkesin sağlık güvencesinin olduğunu ve herkesin devlet hastanelerinden gerekli yardımı ücretsiz alabileceğini belirterek, "Daha önce buna benzer bir olay yaşandığını hiç hatırlamıyorum bu bölgede. Ülkenin kuzeyinde birkaç hafta önce de oldu ve ben şahsen bir açıklama getiremiyorum. Herhalde ülkelerimizden bağımsız olarak hepimiz aynı büyük kötü dünyada yaşıyoruz diye düşünüyorum. Sorulması gerek en büyük soru gerçekten de bu kadar yardım ve destek kurumunun olduğu bir ülkede bu tip şeylerin nasıl meydana gelebildiğidir. Olaylar arasında bir bağ var mı bilemiyorum ve sanmıyorum ancak son dönemlerde bu ülke insanları son derece izole yaşamaya başladılar diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bölgelerinde 90 bin nüfus olduğunu ve Hollandalıların yanı sıra Türklerin ve Faslıların bulunduğunu anlatan Cox, şimdiye kadar herkesin barış içinde ve huzurla yaşadığını dile getirerek, yargı süreci sonuçlanana kadar ölen bebekler için herhangi bir anma töreni veya yas uygulaması yapmayı planlamadıklarını sözlerine ekledi.