BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Hızlı trende Başbakan alarmı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Eskişehir'de yapacağı miting öncesinde, güvenlik alarmı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Eskişehir'de yapacağı miting öncesinde, kent merkezi ile Başbakan'ın kullanacağı hızlı tren güzergâhında güvenlik tedbirleri artırıldı. Başbakan'ı hızlı trenle geçeceği rayların çevresi, yerden özel eğitimli jandarmalar, havadan da bir helikopterle korunacak.

Yarın saat 17.00'de tarihi Odunpazarı semtinde Eskişehirlilere seslenerek 12 Eylül'de yapılacak olan referandum için 'evet' oyu isteyecek Başbakan Erdoğan, Ankara'dan hızlı trenle Eskişehir'e gelecek. Tren Gar'ında törenle karşılanacak Başbakan Erdoğan, valiliği ziyaretinin ardından Odunpazarı semtinde Eskişehirlilere hitap edecek.

Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'e gelişiyle ilgili kent merkezi ile Başbakan'ın kullanacağı hızlı tren güzergâhında güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Cuma namazı sonrasında saat 15.00'de hızlı trenle Ankara'dan Eskişehir'e hareket edecek olan Başbakan Erdoğan, 220 kilometrelik yol boyunca, kısa aralıklarla ray güzergâhına yerleştirilen ve Türkiye'nin değişik yerlerinden getirilen özel eğitimli jandarmalar tarafından yerden korunacak. Başbakan Erdoğan, hızlı trenle seyir halindeyken güvenlik güçleri tepeden de bir helikopterle takip edecek. Bir helikopter de hızlı tren güzergâhınca yol güvenliği için uçuş yapacak.

Başbakan'ın gelişi nedeniyle şehir merkezinde de güvenlik tedbirleri artırıldı. Çevre illerden çok sayıda polis, güvenlik tedbirleri için Eskişehir'e geldi.