BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hizbullah'tan CIA'ya casusluk suçlaması

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, örgüt içinde yer alan iki kişinin CIA için casusluk yaptığını itiraf ettiklerini ileri sürdü.

Abone ol

Lübnan'daki Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, örgüt içinde yer alan iki kişinin CIA için casusluk yaptığını itiraf ettiklerini ileri sürdü.

Şeyh Nasrallah , üçüncü bir vakanın da araştırılmakta olduğunu belirtti.

Hizbullah lideri gözaltında bulunan bu üç kişinin Hizbullah'a veya örgütün askeri kapasitesine zarar verebilecek türden bilgilere ulaşamadıklarını ileri sürdü.

Nasrallah dün akşam yayınlanan vidyo konuşmasında ABD'yi İsrail hesabına casusluk yapmakla suçladı.

Hizbullah lideri, Beyrut'taki Amerikan Büyükelçiliği'nin "İsrail için casusluk ve adam toplama merkezi" olduğunu söyledi.

Nasrallah, Hizbullah'a sızmayı başaramayan İsrail'in Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA'dan yardım istediğini ileri sürdü.

CIA'nın İsrail için, Hizbullah hakkında bilgi toplamak üzere Lübnanlı ajanları kullandığına ilişkin tespitleri bulunduğunu kaydetti.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği ise, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bu iddialarını reddetti.

Büyükelçilik sözcüsü, Nasralllah'ın iddialarının daha önce de Hizbullah tarafından dile getirilen boş iddialar olduğunu belirtti.

Haberde, elçilik yetkilisinin, casusluk suçlamasıyla ilgili olarak elde delil olmadığını ve söz konusu iddiaların Hizbullah'ın iç meseleleriyle ilgili olduğunu belirttiği vurgulandı.