BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Nur Serter'den sert sözler!

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, yargılamaları tutuklu devam eden Haberal ve Balbay için çok sert konuştu.

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, yargılamaları tutuklu devam ederken CHP'den milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile gazeteci-yazar Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin reddine ilişkin, ''Yapılan olay, yargının siyasallaştırılmış olduğunun açık kanıtıdır'' dedi.

Serter, TBMM'de kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın durumlarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bu milletvekillerinin içerisinde bulunduğu duruma en şiddetli şekilde tepki verilmesi gerektiğini savunan Serter, ''Yapılan olay, yargının siyasallaştırılmış olduğunun açık kanıtıdır'' şeklinde konuştu.

Halkın iradesiyle seçilen 2 CHP üyesinin yasama organında görev yapmalarının engellenmesini şiddetle protesto ettiğini ifade eden Serter, ''CHP'nin bu konuda yapacağı her türlü eyleme tüm yüreğimle, gönlümle destek vermeye hazırım. Partim hangi kararı alırsa ona uyacağım. Boykot uygulanacağını sanmıyorum ama çok şiddetli tepki verilecektir'' dedi.

Serter, bir soru üzerine MHP'den milletvekili seçilen Engin Alan'ın durumunun da aynı olduğunu belirterek, ''Balbay ve Haberal kararlarıyla bir hazmettirme süreci yaşandı. Sonra Engin Alan kararı geldi'' ifadesini kullandı.

CHP içerisinde olağanüstü kurultay için imza toplandığına yönelik haberlerin anımsatılması üzerine Serter, parti içi meseleleri basın önünde tartışmamayı ilke edindiğini söyledi.