BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hizbullah'ın Beykoz'daki villası satışa çıkarıldı

17 Ocak 2000'de Türkiye'yi sarsan çatışmanın çıktığı ve Hizbullah'ın lideri Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü villa satışa çıkarıldı.

Abone ol

İSTANBUL Beykoz'da 17 Ocak 2000'de Hizbullah terör örgütünün başı Hüseyin Velioğlu’nun öldürüldüğü villa için şok gelişme yaşandı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, villa için satış ihale duyurusuna çıktı. “Kadıköy Emlak Müdürlüğü'nden satılık gayrimenkuller” listesinde Beykoz Kanlıca'daki 420 metrekarelik 520 ada 100 parsel numaralı taşınmaz da yer aldı.

Elebaşı öldürülmüştü
Bu parselde bulunan “bodrum+2 kat+çatı” olmak üzere 3 kattan oluşan villada, 17 Ocak 2000 yılında yaşanan çatışma Türkiy'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. 17 Ocak 2000 günü Hizbullah terör örgütü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında şiddetli bir çatışmanın yaşandığı villada örgütün başı Hüseyin Velioğlu öldürülmüştü.

Olayın ardından gerçekleştirilen yargılamada, tapu sicilinde Miyeser İnan adına kayıtlı bulunan taşınmazın, suç örgütünün parasıyla alındığı ve suç örgütüne tahsis edilerek suçun işlenilmesinde kullanıldığı gerekçesiyle el konulmuştu.

2013'te villa hazineye geçti
Velioğlu’nun öldürüldüğü operasyonun düzenlendiği Beykoz Kavacık’taki villanın mülkiyeti kararın Yargıtay tarafından onanmasının ardından 2013 yılında hazineye geçmişti. Yıllardır atıl durumda olan ve çevresinde “Hizbullah evi” olarak bilinen villa 2 Nisan 2019 günü ihale ile satışa çıkarılıyor.

Değeri 2 milyon TL
Hazineye ait parsel ve üzerindeki villanın tahmini satış bedeli 2 milyon 142 bin lira olarak belirlendi. İhaleye katılmak isteyenlerin 642 bin 600 lira geçici teminat yatırması gerekiyor.

Türkiye'yi sarsan domuz bağı cinayetleri
Hizbullah lideri Velioğlu, Beykoz’daki villaya 17 Ocak 2000’de düzenlenen operasyonda öldürülmüştü. Üsküdar’da bir gecekondunun çevresinde yapılan kazı çalışmalarında 10, Kartal’da bir villa bahçesinden de ise 8 ceset çıkarılmıştı. Kurbanların “domuz bağı” yöntemiyle bağlanıp, boğularak öldürüldükleri belirlenmişti.