BIST 10.226
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.408,44
HABER /  GÜNCEL

Hırsızlar sergiden 25 tabelayı uçurdu

İnanılmaz ama bu da oldu! İstanbul'da bir vakfın düzenlediği sergide 25 metal tabela çalındı.

Abone ol

Bimeras Kültür Vakfınca düzenlenen iDANS Uluslararası Çağdaş Dans ve Performans Festivali kapsamında Üsküdar'da izlenime sunulan “Free Zone Istanbul” (Serbest Bölge İstanbul) sergisinden 25 metal tabela çalındı.

Vakıf yöneticileri, 18 Ekimde Üsküdar Meydanı'na yerleştirilen sergi eserlerinin bugün yerlerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine Bimeras Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Silier, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurarak şikayetçi oldu.

Esnafın, sergideki 25 adet metal tabelayı toplayarak götüren 10-15 kişilik grubu gördüklerini, ancak bu kişilerin kim olduğunu bilmediklerini söyledikleri öğrenildi.Üsküdar Meydanı'ndaki MOBESE kameralarının kayıtlarını incelemeye alan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Öte yandan, Üsküdar ile birlikte Kadıköy Meydanı'na da yerleştirilen sergiye, 16 Ekimde Beşiktaş'ta izlenime sunulduğunda da saldırıda bulunulduğu bildirildi.
Uluslararası üne sahip tasarımcılar Rosan Bosch ve Rune Fjord'un İstanbul için tasarladıkları sergi, alışılmış işaretleri dönüştürerek kent mekanlarındaki bazı alışkanlıklara ve kurallara mizahi bir bakış getiriyordu. Sergi, böylece özel alan ile kamusal alan arasındaki sınırları incelerken, paylaşılan ortak alanlarda insanların birbirleriyle konuşup tartışabilecekleri yeni bölgeler yaratmayı hedefliyordu.