BIST 10.511
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.473,95
HABER /  GÜNCEL

KCK'da kefalet talebi de reddedildi

KCM/TM ana davasının bugün görülen duruşmasında da tahliye talepleri reddedildi.

Abone ol

KCK/TM ana davasının 3'üncü duruşması saat 17.00'de tamamlandı. 7500 sayfalık iddianeminin 900 sayfasının okunacağı duruşmalarda, bugüne kadar 225 sayfası okundu.

Sanık avukatları iddianamenin biraz daha özetlenerek okunmasını istedi. Bunun üzerin iddianemeyi okuyan savcı İsmail Aksoy, "Atlıyorum avukat bey daha ne yapayım. Elimden geleni yapıyorum" dedi.

Avukatların tahliye talepleri için söz almak istemesi üzerine mahkeme başkanı Menderes Yılmaz, "Tahliye ile ilgili şu aşama beyan almıyoruz. İddianame bitsin beyanları alacağız" dedi. Bunun üzerine her gün tahliye taleplerini tekrarlayacaklarını bildirdi.

Sanık avukatlarından Metin Eris, müvekkilleri hakkında hukuki olmayan delillerin toplandığını, özel yaşamlarının ihlal edildiğini ve iletişim haklarının engellediğini söyledi. Tutuklamanın çok ağır bir tedbir olduğunu belirten Eris, "Ev hapsi gibi sorgu veya ifadeye çağrı usulünün yasalarda yeri olmasına rağmen, tutuklanma uygulanmıştır. Bizce tutuklanma koşulları oluşmamıştır. Adli kontrol tercih edilmeliydi. Bu aşamada öncelikle tahliye talep ediyoruz. Eğer mahkeme heyeti aksi yöndeyse sanıklar hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve kefaletle serbest bırakılmalarını talep ediyoruz" dedi.

YARIN DURUŞMA YOK

Başkan Menderes Yılmaz, bu aşamada tahliyeye yer olmadığına karar verildiğini belirterek, duruşmayı sonlandırdığını açıkladı. Yarın tutuklu sanıkların cezaevinde görüş günü olması nedeniyle yarın duruşma yapılmayacak. Duruşmalara cuma günü devam edilecek.