BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Dervişoğlu'na Kayseri'de onur ödülü

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bugün Kayseri'de onuruna düzenlenen ödül törenine katıldı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, ''Kıbrıs Türkleri'nin en büyük onuru, Türk milletinin ferdi olmaktır'' dedi.

Eroğlu, Kayseri basının 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'nin 7 dalda düzenlediği yarışmanın ödül töreninde yaptığı konuşmada, dedelerinin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de doğduğu Kayseri Gülük Mahallesi'nden çıktığını öğrendiğini, kendisinin Kıbrıs'ta doğup büyümesine rağmen Kayseri'yi ihmal etmediğini söyledi.

Kıbrıs Türk halkının, Türkiye'yi ''Anavatan'' olarak gördüğünü vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Kıbrıs halkı olarak, buraya Anavatan diyoruz. Bunun içi boş değil, çok anlamlı. Türkiye'nin değişik illerinden Kıbrıs'a gelerek, orayı vatan yaptık. Aynı milletin insanlarıyız. Kıbrıs Türkleri'nin en büyük onuru, Türk milletinin ferdi olmaktır. Anavatan'daki gelişmeler, Kıbrıs'ta yakından takip ediliyor. Sevindiğinize biz de seviniyor, üzüldüğünüzde biz de üzülüyoruz. Çünkü, biz tek milletiz.''

Salonda, Türk, KKTC ve Azerbaycan bayraklarının yan yana asılı olduğuna dikkati çeken Eroğlu, ''Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bir millet, 3 devletiz. Mehmetçiğin mücadelesi sayesinde bir devlet yaratıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün Anavatanın da desteğiyle güçlü şekilde varlığını sürdürmektedir'' diye konuştu.

Zaman zaman KKTC ile Türkiye Cumhuriyeti hükümeti arasındaki ilişkilerin bozulmak istendiğini belirten Erdoğlu, ''Üzerimizde oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Kıbrıs Türk halkı, Anavatan'daki gelişmeleri gururla izlemiştir. Kıbrıs Türk halkı, Anavatan'a bağlı bir halktır ve Türk halkını seven bir halktır. Anavatan'la ilişkilerimiz, menfaat ilişkisi değildir. Türkiye'nin gücü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin geleceği açısından önemli'' açıklamasında bulundu.

Kıbrıs meselesinin, Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğinin önünde engel olarak görülmesini eleştiren Eroğlu, ''Kıbrıs'ta sorun yaratanlar, Rum kesimi ve Yunanistan. Bu sorunu, Türkiye'nin Avrupa Birliğine tam üyeliğinin önünde engel olarak görülmesine bir anlam veremiyorum. Kıbrıs sorunu ayrı, Türkiye'nin AB üyeliği ayrı'' dedi.

Eroğlu'na, konuşmasının ardından Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından ''Yılın Devlet Adamı Onur Ödülü'' verildi.