BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sungurlu'da üst geçit çalışmaları başladı

Çorum'un Sungurlu ilçesinde sık sık şikayetlere neden üst geçit sorunun çözümü için ilk adım atıldı.

Abone ol

Sungurlu'da yaklaşık 4 ay önce öğrenciler ve mahalle halkı yaya üstgeçidi yapılması için Ankara-Samsun karayolunu trafiğe kapatmış, Kaymakam ve Belediye Başkanı'ndan üstgeçit sözü almışlardı.

Şoförler Cemiyeti önüne yapılacak olan üstgeçit çalışmaları bugün başladı. Üst geçidin 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.


Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, "Başvuru yaparken bu bölgeye bir üstgeçit yetmez, 3 üstgeçit yapılmasını istedik. Karayolları bu yıl bir tane, gelecek yıl bir olmak üzere toplam iki yaya üstgeçidi yapma kararı aldı. Vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını ve üstgeçit yapıldığında bu üstgeçidi kullanmalarını istemiştik. Biz sözümüzde durduk. Şimdi sıra vatandaşta" dedi.


Ankara-Samsun Karayolu Şoförler Cemiyeti önü, duble yol üzerine inşa edilecek olan üstgeçidin temel çalışmalarına başlayan yüklenici firma, yaklaşık 1 aylık çalışmanın ardından yaya üstgeçidini tamamlayarak, yayaların hizmetine açacağı öğrenildi.


16 Haziran 2010 tarihinde Ankara-Samsun Karayolu Diğ Çayı köprüsü üstünde, bir otomobil Dr. Sedat-Dr. Melahat Baran İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Rauf Serhat Şentürk'e çarparak ölümüne neden olmuş. Kazayı protesto etmek için toplanan öğrenciler, veliler ve Belediye Toplu Konutları sakinleri üst geçit yapılması için eylem yaparak yolu bir süre trafiğe kapamışlardı. 'Üst geçit istiyoruz', 'Başka Serhatlar Ölmesin, Sesimize Kulak Verin' sloganlarıyla ve pankartlarıyla yolu trafiğe kesen vatandaşlar,
her kaza sonrası üstgeçidin gündeme geldiğini ve daha sonra unutulduğunu söylemişlerdi.