BIST 10.918
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.502,52
HABER /  GÜNCEL

Hırsızdan öyle bir savunma geldi ki...

Hayır yapma bahanesiyle gözüne kestirdiği yaşlı insanları dolandıran 58 yaşındaki hırsızın savunması şaşırttı.

Abone ol

Adana'da yaşlı insanları 'hayır yapma' bahanesiyle dolandırdığı iddiasıyla yakalanan 58 yaşındaki Mustafa Y., "İşsizim. İş verin de çalışayım" diye kendini savundu.

Merkez Yüreğir İlçesi, Sarıçam Mahallesi'nde oturan 76 yaşındaki Mehmet Ç., iddiaya göre, Mustafa Y. tarafından hayır yapma bahanesiyle kandırıldı.

"Ben hayır yapacağım ancak bozuk param yok. Sana şu 50 lirayı vereyim sen bana 100 lirayı ver" diyen dolandırıcıya 350 lirasını kaptıran Mehmet Ç., polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, şüpheliyi kısa süre sonra merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde yakaladı. 

YAPTIĞIM İŞ DOĞRU AMA PİŞMANIM

Şüpheli Mustafa Y., fotoğrafını çeken gazetecilere "İşsizim. İş verin de çalışayım" dedi. Yaptığı işin doğru olduğunu da savunan Mustafa Y.,"Yaptığım iş doğru, ama pişmanım. Daha önce de bir kaç kez yaptım. Adalete niye yalan söyleyeyim ki. Serbest kalırsam bir daha yapmayacağım. Çekip köyüme gideceğim" diye konuştu.

Benzer suçlardan Konya, Kayseri ve Adana'nın Pozantı İlçesi'nden de arandığı öğrenilen Mustafa Y., Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.