BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.391,85
HABER /  DÜNYA

Hırsız maymun vatandaşları canından bezdirdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde görülen bir maymun, özellikle muz olmak üzere meyve bahçelerine zarar veriyor, kümeslerden yumurta alıp kaçıyor...

Abone ol

Antalya’nın Alanya ilçesinde görülen bir maymun, özellikle muz olmak üzere meyve bahçelerine zarar veriyor, kümeslerden yumurta alıp kaçıyor.
Daha önce Alanya’nın Tosmur beldesi kırsalında görülen maymun, son günlerde Alanya’nın Sugözü Mahallesi’ndeki vatandaşın korkulu rüyası oldu. Tosmur’da vatandaşlar tarafından, daha çok kümeslere girerek yumurtaları aldığı bildirilen maymun, Sugözü Mahallesi’nde ise muz bahçelerine dadandı. Muz ağaçlarının tepesine çıkarak önce etrafı gözetlediği, ardından naylonla kaplı muz dallarını açarak olgun muz aradığı görülen maymunun, meyvelere zarar verdiği bildiriliyor. Olgunlaşan muzları yiyen ve yaklaşan insanları fark ettiği anda büyük bir hızla kaçan maymunun, boynunda bir tasma olduğu ifade ediliyor. Sahibinden kaçtığı ve vahşi olduğu sanılan maymunun, Sugözü Mahallesi’nde de kümeslerdeki yumurtaları aldığı belirtildi. Bir vatandaşın kısa süre için evinin duvarına bıraktığı market ve pazar alışverişi poşetlerini de alarak kaçtığı bildirilen maymun, bölgede paniğe sebep oldu.
Mahalle halkı maymunu kendi imkanlarıyla bölgeden uzaklaştırmak için çalışma başlatırken, bahçesindeki muz ağaçları maymun tarafından talan edilen Cemile Kesen, "Tellerden atlayarak bahçeye giren maymun, önce muzları çaldı ardından kümeslere girdi yumurta çaldı. Kovaladık ama yakalayamadık" dedi.
Bir arkadaşını ziyaret için gelen ve maymunu yakalamak için çalışmalara katılan Bektaş Demirel ise, "Maymunu aradık ama bulamadık. Muzlara dalmış, kümesten yumurta çalmış. İnsanları görünce kaçıyor. Tavuklara zarar vermemiş ama yumurtaları çalmış" diye konuştu.
Vatandaşlar, "Bu maymun eğer hemen yakalanmazsa, zarar gören bir kişi tarafından tüfekle öldürülebilir" diyerek, hayvanın yakalanmasını istedi.
(İHA)