BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,88
ALTIN 2.386,53
HABER /  GÜNCEL

Hırsız kardeşler yakayı böyle ele verdi

41 yaşındaki Aysel K. evli kız kardeşi 40 yaşındaki Ayten D. hırsızlık yaparken yakayı ele verdi.

Abone ol

Samsun'da oturan 41 yaşındaki Aysel K. evli kız kardeşi 40 yaşındaki Ayten D. ile birlikte bir mağazadan 544 TL tutarında giyim eşyasının alarm butonunu makasla kesip çantaya koydu. Alarm butonlarından birinin çantaya düşmesi üzerine iki kız kardeş yakayı ele verdi.

Olay, merkez İlkadım İlçesi İstiklal Caddesi'nde meydana geldi. Yalova'da oturan Aysel K. Samsun'da yaşayan evli kız kardeşi Ayten D.'nin yanına misafir olarak geldi. İki kardeş dün akşam bir mağazaya girdi.

İki kadın, raftan aldıkları ve piyasa değeri 544 TL olan kadın giysilerini deneme bahasesiyle soyunma kabinine götüren ve ellerindeki makasla alarm butonlarını keserek iki ayrı çantaya koydu. Kestikleri butonlarından birisi Ayten D.'nin taşıdığı çantaya düştü. İşleri biten kız kardeşlerden Aysel K. çaldığı giysilerle birlikte dışarı çıkarak uzaklaştı.

Yaklaşık 5 dakika sonra işyerinden çıkmak isteyen Ayten D. çantaya düşürdüğü alarm butonunun kapı çıkışında güvenlik alarmını devreye sokup çalmaya başlaması uzerine yakalandı. Yakalanan kadın daha çağırılan polise teslim edildi. Ayten D.'nin üzerinden 1 makas bulundu. Ayten D. olay sırasında kız kardeşi Aysel K.'nın da yanında olduğunu söyledi. Daha sonra telefonla çağırılan Ayten D., polis merkezine gelerek teslim oldu. Teslim olan kadının çaldığı malzemeler ise bir başka giyim mağazasında bir kenara bırakılmış olarak bulundu. Yapılan soruşturmada iki kadının sabıkasının olmadığın belirlendi.

Polis ifadelerinde suçlamayı kabul eden ve pişman olduğunu belirten Aysel K. ve Ayten D. bugün sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.