BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hırsız bu fırsatı kaçırmadı

Herkes yangına odaklandı ama bu paniği fırsat bilen birisi vardı. O anlar kameralara saniye saniye kaydedildi.

Abone ol

Konya'da Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binasında çıkan yangın sırasında yaşanan kargaşadan yararlanan bir kişi, yakınlardaki internet kafeden cep telefonu çaldı.

Edinilen bilgiye göre, Vali İzzet Bey Caddesi'ndeki Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binasında çıkan yangın sırasında yakınlardaki internet kafenin görevlisi Metin Gürsoy, paniğin sebebini anlamak için dışarıya çıktı.

Gürsoy itfaiyenin çalışmalarını izlediği sırada hırsız, hızla masada duran cep telefonunu aldı. Gürsoy, yaşanan kargaşada telefonunun kaybolduğunun farkına ancak akşam saatlerinde vardı.

İş yeri sahibi ile birlikte güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen Gürsoy, hırsızın girip telefonu çaldığını gördü ve polisi aradı. Görüntüleri inceleyen polis ekipleri, hırsızı yakalamak çalışma başlattı.

Geçtiğimiz gün, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü binasında yangın çıkmış, 2 katlı hizmet binasının bodrum ve 1. katında büyük çapta maddi hasar meydana gelmişti. Binanın arşiv odasındaki bazı belgeler de tahrip olmuştu.