BIST 9.839
DOLAR 32,58
EURO 35,03
ALTIN 2.460,44
HABER /  GÜNCEL

Hintli yolsuzlukla mücadele eylemcisi: Cezaevinden çıkmıyorum

Hindistan'da yolsuzluğu protesto eylemleriyle tanınan eylemci, serbest bırakma kararına rağmen cezaevinden çıkmayı kabul etmiyor.

Abone ol

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, yolsuzluğa karşı mücadelesiyle tanınan Anna Hazare'yi eleştirdi.

Dün gözaltına alınan Hazare'yi destekleyenler, ülke çapında protesto gösterileri düzenlemişti.

Başbakan, Parlamento'ya yaptığı açıklamada Hazare'nin yöntemlerinin yanlış yorumlandığnı söyledi.

Dün bir protesto eylemi düzenlemek isterken polis tarafından gözaltına alınan Hazare, protesto eylemine devam edeceği garantisi almadan gözaltından çıkmayı reddediyor.

Hazare, hükümetin kendisini serbest bırakma kararına rağmen, gözaltına alındığında başlattığı açlık grevini de sona erdirmiş değil.

Yolsuzlukla mücadele eylemcisine destek için toplanan yüzlerce kişi, gözaltında tutulduğu yerin dışında gece boyunca gösteriler düzenlediler.

Ülkedeki BBC muhabirleri, hükümetin bu çıkmazı aşmak için ciddi çaba sarfetmesi gerekeceğini söylüyor.

Yolsuzlukla mücadele yasalarında radikal değişiklikler yapılmasını isteyen Hazare'nin çabaları ülke çapında büyük destek topluyor.

Hazare'ye destek olmak için protesto gösterisi düzenleyen kişilerden 1300'ü de gözaltına alınmıştı.

"İkinci bağımsızlık savaşı"

Hazare, yolsuzlukla mücadelesini "ikinci bağımsızlık savaşı" olarak nitelemiş ve tutuklanmasının bu "hareketi" durduramayacağını söylemişti.

Anna Hazare, Youtube'da yer alan bir konuşmasında, "Yolsuzlukla mücadele hareketine milyonlarca kişi katıldı. Savaş devam edecek. Daha fazla insan tutuklanacak. Öyle bir zaman gelecek ki Hindistan'daki hapishanelerde yer kalmayacak" diyor.

Hazare'nin önde gelen destekçilerinden avukat Prashant Bhushan, gözaltı kararıyla hükümetin halkın demokratik haklarını ihlal ettiğini savundu.