BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fener devler ligine neden katılacak?

Federasyonun kararı Fenerbahçe'yi sevindirdi. Nihat Özdemir son gelişmeleri değerlendirdi.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, şampiyonlar ligine katılacaklarını duyurdu. Özdemir gerekçesini de "Çünkü gitseniz de gitmeseniz de verilecek ceza aynı olur, değişmez" sözleriyle açıkladı.

Federasyonun kararı ertelemesiyle rahat bir nefes alan Fenerbahçe'de moraller düzeliyor. Vatan gazetesine konuşan Özdemir, Aziz Yıldırım'a desteklerinin süreceğini belirterek, başkanın sağlığı hakkında duyduğu endişeleri dile getirdi.

Federasyonun kararını doğru bulan Özdemir, erken karar almanın büyük yanlışlara neden olabileceğini söyleyerek şampiyonlar ligiyle ilgili tartışmalara açıklık getirdi:

“Biz futboldan elde ettiğimiz gelirle 9 daldaki faaliyetlerimizi finanse ediyoruz. 2 bin 200 lisanlı oyuncumuz var. Fenerbahçe Türk futbolunun değil Türk sporunun lokomotifidir. Futbol olmazsa amatör dalları finanse edemeyiz. Onun için futbol takımının süper ligde devam etmesi Türk sporuna katkılarının da sürmesini sağlayacak. Lig aynen devam edecek. Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Federasyonun Şampiyonlar Ligi veya UEFA’ya gitme kararını kulüplere bırakması kucağımıza ateşten bir top bırakması demek değil. Çünkü gitseniz de gitmeseniz de verilecek ceza aynı olur, değişmez. Zaten biz yönetim olarak Şampiyonlar Ligi’ne gitmeme konusunu tartışmadık bile. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız.”