BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

Askerlik süresi ve bedelli de son karar

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, merakla beklenen bedelli askerlik ve askerlik süreleri ile ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim dönemi sık sık gündeme gelen 'bedelli askerlik ve askerliğin kısaltılması'na ilişkin hükümetin tavrını net bir dille açıkladı.

"Bedelli ve askerliğin kısaltılmasıyla ilgili bir çalışma yok."

Ancak hükümet yine de askerlikle ilgili bazı düzenlemeler için harekete geçmiş durumda. Çalışmanın kapsamı ise 'askerlik sürelerinin tek tipleştirilmesi.'

BEDELLİ ÇALIŞMAMIZ YOK!

Şehit aileleriyle bir araya gelmek için Sivas'da bulunan Bakan Yılmaz, gazetecilerin bedelli ve askerlik sürelerine ilişkin sorularını yanıtladı. Ancak, Yılmaz'ın yanıtları kamuoyunun beklentisinden çok uzaktı:

"Bedelli askerlikle ilgili bir çalışmamız yok.  Askerliğin kısaltılmasıyla ilgili de bir çalışmamız yok. Onu çok net olarak söyleyeyim, askerliğin kısaltılmasıyla ilgili hiçbir çalışmamız yok. Ancak süre bakımından tek süreli olsun, bir süreli olsun şeklinde, ona süre bakımından tek tip diyelim, Genelkurmay Başkanlığımızın bir çalışması var. Daha o henüz tamamlanmadı. İnşallah tamamlayıp Bakanlığımıza ilettiklerinde biz yapılmış olan çalışmayı değerlendireceğiz. Ancak o 5 bin sözleşmeli erin eğitiminin yapılacağı yerler arasında Sivas da var, onu söyleyebilirim."

RAMAZAN SONRASI NE OLACAK?

Yılmaz, "Ramazan sonrası terör operasyonlarıyla ilgili bir yol haritası çizildi mi? Belirlenen bir program var mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"İki kriterimiz var, demokrasi içerisinde, hukuk kurallarına bağlı olaraktan tüm milli gücümüzü seferber edeceğiz."