BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,62
ALTIN 2.384,73
HABER /  GÜNCEL

Kızılay'daki istifa bilmecesi çözülemedi

Tekin Küçükali sessizliğini korurken, Kızılay Başkanlığı'na vekalet eden Ahmet Lütfi Akar, istifanın CHP ile ilgisinin olmadığını savundu.

Abone ol

Tekin Küçükali'nin sürpriz istifasının ardından Kızılay Başkanlığı'na vekalet eden Ahmet Lütfi Akar, Akşam gazetesine konuştu. 17 Eylül'de yapılacak kongrede aday olacağını açıklayan Akar, şu mesajları verdi:

- Sayın Başkan'ın istifasına sebep olan hadise kati suretle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talebi ve ya CHP'nin ziyaretiyle ilgili değil. Sayın Başkan, rahatsızlığı dolayısıyla geçen cumadan itibaren kuruma uğramadı, telefonlarını da açmadı. Sayın Kılıçdaroğlu'nun talebi ise bu tarihten sonra oldu. Genel Başkan'ın dediğine itibar etmek durumundayız.
- Sayın Başbakan ile görüşmesinden sonra kendisiyle hiç görüşemedik. Bir tarafta Kızılay'ın eski Genel Başkanı, bir yanda Sayın Başbakan. İkisinin arasındaki görüşme mahrem. Dolayısıyla bu konuda bir yorum yapmak doğru olmaz. 
- Sayın Kılıçdaroğlu'nun ziyaretiyle ilgili, hem Kızılay  hem de AFAD ve Diyanet'ten oluşan ekip elinden geleni yapar. Şu ana kadar planı yapılmadı. Çadır kentimizde Sayın Kılıçdaroğlu'nu misafir etmekten ve Somalili muhtaç insanlarla bir araya gelmesinden memnun oluruz.

KONUŞMUYOR

Küçükali, Trabzon'un Sürmene İlçesi'ndeki baba ocağında dinleniyor. İstifasına ilişkin açıklama yapmaktan kaçınan Küçükali, Muratlı Köyü'ndeki evine gelen gazetecilerin röportaj taleplerini de nazik bir şekilde reddediyor. Küçükali'nin, yakın çevresine konuşmama gerekçesini, 'Bu hassas dönemde Kızılay'ın yıpranmasını istemiyorum. Konuşursam yanlış yerlere çekilebilir. Halbuki Kızılay şu anda çok önemli bir görev üstlendi ve başarıyla yerine getiriyor' diye anlattığı öğrenildi. Veda mesajında sağlık nedenleriyle istifa kararı aldığını belirten Küçükali'nin, eşinin de ameliyat olduğu belirtildi