BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den iddialara yalanlama geldi

12 Haziran seçimlerinden beri saklanan skandal dün patlak vermişti, ancak CHP tüm iddiaları yalanladı

Abone ol

Can Ataklı'nın 'CHP'nin 2,5 milyonu havaya mı uçtu?'' başlıklı köşe yazısında yer verdiği iddialara CHP'den cevap gecikmedi.

CHP'den yapılan açıklamada, partide seçim sonuçlarını izlemek için kurulan sistemin örnek bir uygulama olarak hizmet verdiği, seçim sürecinde parti örgütü, seçmenler, muhtarlar dahil olmak üzere herkese hizmet sunduğu, güvenilirliği ve veri zenginliği ile takdir topladığı belirtildi. 

2.5 MİLYONLUK SİSTEM 11 DAKİKADA ÇÖKTÜ İDDİASI

CHP'den yapılan yazılı açıklamada, gazeteci-yazar Can Ataklı'nın ''CHP'nin 2,5 milyonu havaya mı uçtu?'' başlıklı köşe yazısında yer verdiği ''CHP'nin seçim sonuçlarını izlemek üzere 2,5 milyon liraya kurduğu bilgisayar sisteminin seçim gecesi 11'inci dakikada çöktüğü'' iddialarının gerçek olmadığı açıklandı.

"BİR KURUŞ BİLE ÖDENEMDİ"

Ataklı'nın yazısında sözü geçen sistemin, partinin mevcut bilgisayar donanımı esas alınarak kurulduğu, yazılımının da parti içinde oluşturulan ekip tarafından hazırlandığı kaydedilen açıklamada, sistem için ''değil 2,5 milyon, bir kuruş bile ödenmediği'' ifade edildi.

CAN ATAKLI'NIN TALEBİ OLMADI

Konuyla ilgili Ataklı'nın parti yetkilileriyle görüşme ya da bilgi talebi olmadığı aktarılan açıklamada, yazıda öne sürüldüğü gibi sistemin çöküp devre dışı kalmadığı da vurgulandı. ''CHP'nin sistemi örnek bir uygulama olarak hizmet vermiş ve seçim sürecinde örgütümüz, seçmenler, muhtarlar dahil olmak üzere herkese hizmet sunmuş, güvenilirliği ve veri zenginliği ile takdir toplamıştır'' denilen açıklamada, Ataklı'nın ''araştırmadan, soruşturmadan CHP'yi karalama, itibarsızlaştırma amacıyla yazdıklarıyla Basın Meslek İlkelerini ayaklar altına aldığı'' iddia edildi.