BIST 10.170
DOLAR 32,26
EURO 34,91
ALTIN 2.437,67
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da yine toplu tecavüz vakası

Hindistan polisi, hafta sonunda Madhya Pradeş eyaletinde bir İsviçreli kadın turiste topluca tecavüz edilmesiyle bağlantılı olarak altı kişinin gözaltına alındığını açıkladı. 3 ay önce bir öğrencinin tecavüze uğrayıp ölmesi büyük öfke yaratmıştı.

Abone ol

Hindistan polisi, hafta sonunda Madhya Pradeş eyaletinde bir İsviçreli kadın turiste topluca tecavüz edilmesiyle bağlantılı olarak altı kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Üst düzey bir polis yetkilisi zanlıların bugün mahkemeye çıkarılacağını söyledi.

Kadının, kocasıyla birlikte ormanlık bir alanda kamp yaparken saldırıya uğradığı belirtiliyor.

Çiftin bisiklet gezintisi sırasında Datia bölgesinde bir köyde önlerinin kesildiği, yaşları 20 ile 25 arasında değişen saldırganların kadının kocasını etkisiz hale getirdiği haber veriliyor.

Yerel bir polis yetkilisi BBC'ye tecavüzle bağlantılı olarak 20 kişinin daha sorgulandığını, saldırıya uğrayan kadın ve kocasının Madhya Pradeş'ten ayrılarak Delhi'deki İsviçre Büyükelçiği'ne gittiğini söyledi.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Söz konu iki İsviçre vatandaşı için atılacak adımlar zaman içinde belirlenecek" denildi.

Pazar günü bir polis yetkilisi, zanlıların suçlarını itiraf ettikleri yolundaki haberleri yalanladı.

Yetkililere göre 39 yaşındaki kadın ve kocası Tac Mahal'i ziyaret etmek için bisikletle Orçha'dan Agra kentine giderken ormanlık alanda gecelemeye karar verdi.

Zanlıların kadının kocasını sopalarla dövdüğü ve bağladıkları kaydediliyor. Saldırganların kadına kocasının önünde tecavüz ettikleri belirtiliyor.

Saldırganların tecavüzden sonra çiftin 185 dolarını ve dizüstü bilgisayarını alarak ormanlık alana kaçtıkları söyleniyor.

Olay Delhi'de 23 yaşındaki bir kız öğrenciye toplu halde tecavüz edilmesinin üç ay sonrasına rastlıyor.

Tecavüze uğrayan öğrenci ölmüş, saldırı tüm ülkede büyük öfke yaratmıştı.