BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,88
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL

Hindistan'da genç kızın cesedi ağaca asılı halde bulundu

Ailesi, 19 yaşındaki kızlarına tecavüz edildiğini iddia etti. Otopsi sonuçları ise iddianın doğru olmadığını ortaya koydu. Uttar Pradeş eyaletinde geçtiğimiz haftalarda üç genç kız yine benzer şekilde ağaca asılarak öldürülmüştü.

Abone ol

Hindistan'ın kuzeyindeki bir köyde, genç bir kızın cesedi ağaca asılı halde bulundu. Cesedin bulunduğu Uttar Pradeş eyaletindeki Moradabad bölgesi, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye 3 saat mesafede.

Ailesi, 19 yaşındaki genç kızlarının tecavüze uğradığını iddia etti. Fakat otopsi sonuçları bu iddianın doğru olmadığını ortaya koydu.

Bahraich bölgesinde dün de 44 yaşında bir kadının yine ağaca asılı halde cesedi bulunmuştu.

Uttar Pradeş eyaletinde ise geçtiğimiz haftalarda üç genç kız yine benzer şekilde ağaca asılarak öldürülmüştü.

Eyalette geçen ay da iki genç kız toplu tecavüze uğramıştı. Polis, olayla ilgili üç şüpheliyi gözaltına almış, iki polis memurunu da görevlerini ihmal etmekle suçlamıştı.

Bölgeden benzer başka vakalara ilişkin haberler geldiği bildiriliyor.

BBC'nin Yeni Delhi'den bildiren muhabiri Geeta Pandey, Uttar Pradeş'te bu tip saldırıların sık yaşandığını fakat cinsel saldırılara yönelik tepkilerle beraber polise yapılan ihbarların sayısının da arttığını aktardı.

Cinsel saldırılar artıyor

Pandey, Uttar Pradeş'in 200 milyondan fazla nüfusuyla Hindistan'ın en kalabalık vilayeti olduğunu belirtiyor ve alt tabakanın ağırlıkta olduğu vilayette kadınlara yönelik şiddettin de yaygın olduğunu söylüyor.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kadınları koruma altına almanın ülkenin öncelikleri arasında yer alması gerektiğini söyledi.

İki yıl önce Delhi'de genç bir kızın otobüste toplu tecavüze uğrayıp öldürülmesinin ardından cinsel şiddet vakaları daha ayrıntılı incelenmeye başladı.

Saldırı sonrası tüm ülke çapında düzenlenen gösterilerin ardından hükümet geçen yıl cinsel saldırılara ilişkin cezai yaptırımları da ağırlaştırdı.