BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Hıncal da doğuştan Fenerli

"Ben her çocuk gibi Fenerbahçeli olarak doğdum" bu sözler Hıncal Uluç’a ait... Sonra nasıl mı dönmüş... Kendi anlattı;

Abone ol

Haydi Gel Bizimle Ol programına konuk olan Hıncal Uluç, Çiğdem Anad’ın "Siz nasıl Galatasaraylı oldunuz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Ben her çocuk gibi Fenerbahçeli olarak doğdum. Çünkü savaş sonrası yıllarıydı. Hiçbir şey yoktu piyasada hakikaten. Hasta Fenerbahçeli Necati dayım beni hediyelere boğarak Fenerbahçeli yaptı. Satın aldı resmen.

ŞİKE YAPTIĞI İÇİN FENERBAHÇE’Yİ BIRAKMIŞ

Sonra ben ilkokul birinci sınıftayken Fenerbahçe bir şike maç oynadı. Galatasaray şampiyon olmasın diye bir maçı kaybetti, Beşiktaş’a karşı. Çok sinirlendim ben. Bütün gazeteler yazdı, sahaya iki tane lisansız oyuncuyla çıktı ki, hükmen yenilsin diye. Ne olur ne olmaz sahada yeneriz karışır diye Fenerbahçe sahaya çıktığında zaten 3-0 yenikti. Hazmedemedim.

SONRA BEŞİKTAŞLI OLDU

Ağabeyim Galatasaraylı. Türkiye’de tek eğlencemiz ağabeyimle futbol kavgamız, ben de Galatasaraylı olsam evde kavga kalmayacak. Fenerli olamayacağıma göre Beşiktaşlı oldum ben. Liseyi bitirip gazeteciliğe başladığımda Beşiktaş’lıydım. 17 yaşında başladım o sırada Ankara’ya geliyorlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Beni de gönderdiler. Fenerbahçe kampına gidiyorum kimse yüzüme bakmıyor. Beşiktaş kampına gidiyorum adam yerine koyan yok.

ADAM YERİNE KONUNCA CİMBOMLU OLDU

Galatasaray kampına gidiyorum Baba Gündüz diye bir insan sarrafı... ’Ooo Hıncal hoşgeldin, otur’. Baba Gündüz, o sırada bütün Türkiye’nin taptığı bir adam. Ben 17 yaşında bir tıfıl. Beni adam yerine koyuyor. ’Otur’ diyor, çay ısmarlıyor, yemek ısmarlıyor, konuşuyor benimlen.

Biz Baba Gündüz’len sohbetlere başladık. Gene bütün Türkiye’nin taptığı adamlar Turgay Şeren, Metin Oktay, Kadri, Suat bunlar bana bayılmaya başladılar. Galatasaray’ın kampına bi giriyorum ben, yer yerinden oynuyor. Bir gün İstanbul’a geldim Beşiktaş-Galatasaray maçını seyretmeye ve Beşiktaşlıyım. O sırada Galatasaray gol attı, ’Gool diye fırlamışım’... Sessizce oturdum ’Hıncal oğlum sen çok fena Galatasaraylısın, ne kendini aldat ne başkalarını aldat. ’Ben Galatasaraylıyım’ dedim."