BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşçilerin kaldığı barakalar yandı!

Bayrampaşa'da elektrikli soba faciası; 1 ölü, 3 yaralı.

Abone ol

Bayrampaşa Kocatepe Mahallesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin inşaat alanında bulunan işçi barakalarında elektikli sobadan yangın çıktı.

İşçilerin kaldıkları barakalardaki sünger yatakların tutuşması ile büyüyen yangında 1 işçi öldü, 3 işçi de hafif yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Forumİstanbul Alışveriş Merkezi'nin inşaat sahasında bulunan işçi barakalarında elektrikli sobadan yangın çıktı. Saat 04.00 sıralarında çıkan yangın kısa sürede bütün barakaları sardı. 450 işçi panik halinde kendilerini dışarı atarken, isminin Hekim Almalı olduğu söylenen 19 yaşındaki genç alevlerden kaçmayı başaramadı. Yangına uykuda yakalanan genç işçi yanarak can verdi. 3 işçi ise hafif yaralandı. Yaralanan işçilerden bazılarını arkadaşları ambulansa taşıdı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 3 işçinin tedavisi sürüyor. Yanarak hayatını kaybeden Almalı'nın cesedi ise polisin yaptığı incelemelerden sonra, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Ölen işçinin kesin kimliği otopsiden sonra belirlenecek.

Yangına müdahale eden Bayrampaşa, Gazi ve Bağcılar itfaiye grupları ise çalışmalarını 3 saatte tamamlayabildi. Yangın sonrası 500 metrekare alanda kurulu barakalardan büyük bir kısmı kullanılamaz hale geldi.

İşçiler yangının elektrikli sobadan çıktığını, bir anda barakaları kapladığını söyledi. "Kendimizi güçlükle dışarı atabildik." diyen işçiler, arkadaşlarının ölümünden duydukları büyük üzüntüyü dile getirdi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.