BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Hidayet son 8 saniyede işi bitirdi

Son çeyreklerde gösterdiği performansla adı 'bay son çeyrek'e çıkan Hidayet Washington Wizards'ı uzatmada yıktı.

Abone ol

Mehmet Toroğlu/Barışkan Ünal - Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors, deplasmanda Washington Wizards'ı, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun uzatmanın son 8 saniyesinde kaydettiği 2 sayılık basketle 109-107 yenilgiye uğrattı.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nin 20 sayıyla oynadığı maçta, Raptors bu galibiyetle 5 maçlık yenilgi serisine son verdi.

Son derece çekişmeli bir mücadeleye sahne olan ve normal süresi 96-96 berabere biten maçta Türkoğlu, ürettiği 20 sayının yanı sıra 9 ribaund, 3 asist ve 2 top çalmayla oynadı. Takımının maçtaki son 6 sayısını atan Türkoğlu, maçın bitimine 8 saniye kala attığı 2 sayılık basketle takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Verizon Center'da 20 bin 173 kişinin izlediği maçta 43 dakika sahada kalan Türkoğlu, 31 sayı ve 16 ribaundla oynayan Chris Bosh'tan sonra maçta takımının ikinci en fazla sayı atan ismi oldu. Raptors'da ayrıca Andrea Bargnani ve Demar DeRozan 16'şar, Jose Calderon ise 15 sayıyla takımlarının galibiyetine katkıda bulundu.

Washington Wizards'da ise Gilbert Arenas, maçta kaydettiği 34 sayıyla bu sezonki en yüksek rakamına ulaştı.

''MAÇ KAZANDIRMAK İNSANI HER ZAMAN MUTLU EDİYOR''

Maçın ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, galibiyetten duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Böyle maç kazandırmak insanı her zaman mutlu ediyor'' dedi.

Takım olarak iyi mücadele sergilediklerine işaret eden Türkoğlu, ''O yüzden mutluyum. Takıma da böyle önemli katkı yaptığım için insan tabii daha bir gururlanıyor. Bu maça ihtiyacımız vardı. 5 maçlık yenilgi sürecimiz vardı, bunu atlattık, inşallah böyle devam ederiz'' diye konuştu.

''TÜRKOĞLU, 'BAY SON ÇEYREKLİĞİ'Nİ YİNE GÖSTERDİ''

Toronto Raptors'ın koçu Jay Triano da, Türkoğlu'nun, sezon öncesindeki milli maçlar ve geçen sezonki takımı Orlando Magic ile NBA finalinde oynaması dolayısıyla, ilk başlarda takıma alışmasının biraz yavaş ilerlediğini söyleyerek, ''Ancak yavaş yavaş, onda görmek istediğimiz kondisyon ve forma ulaşmaya başladı. Bugün mükemmel değildi, ancak her geçen maç daha iyi oynuyor'' dedi.

Türkoğlu'nun ''Bay Son Çeyrek''liğini bugün yine gösterdiğini belirten Triano, ''Onu transfer etmemizin nedenlerinden biri de bu. O bu tip bir oyuncu. Bizim için maç kazandıran tipte bir oyuncu ve bu özelliğini bugünkü mükemmel sayısıyla yine gösterdi'' diye konuştu.

TURGAY DEMİREL DE İZLEDİ

NBA'de oynayan milli basketbolcuları izlemek ve temaslarda bulunmak üzere ABD'de bulunan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Milli Takım İdari Menajeri Barbaros Akkaş ve (A) Milli Takım Menajeri Harun Erdenay da maçı izleyenler arasında yer aldı.

Maçta Hidayet Türkoğlu'nu desteklemeye gelen Türk taraftarlar, Atatürk posterli Türk bayrağı ile ''Hedo'' yazılı pankart açtı.

Maçı izleyen Fatih Batuk isimli bir taraftar, ''Hidayet'i görmek için iki saat uzaklıktaki evlerinden geldiklerini'' söyledi. Batuk, ''Hidayet ve Mehmet Okur nereye giderlerse kendilerini takip etmeye çalışıyoruz. Hidayet ile gurur duyuyoruz. İnşallah çok başarılı olur ve göğsümüzü kabartır'' dedi.

Hidayet'in 26 numaralı formasını imzalamasını çok istediğini dile getiren Batuk, maç sonrasında amacına ulaştı.

MEHMET OKUR DA GALİP

Türk basketbolculardan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz da konuk ettiği Indiana Pacers'ı 96-87 mağlup etmeyi başardı.

Okur, 28 dakika görev aldığı maçta, 13 sayı 8 ribaunt ve 1 asistlik performansla oynadı. Mehmet Okur'un takım arkadaşı Carlos Boozer, attığı 35 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, bu katkısı galibiyette büyük rol oynadı.

Evsahibi takımda, Wesley Matthews 18, Deron Williams ile yedekten gelen Paul Millsap 11'er sayı, Ronnie Brewer de 2 sayı üretti.

Konuk ekip Indiana Pacers'da, Danny Granger 26 sayıyla oynarken, Troy Murphy 16, T.J Ford 13, Dahntay Jones 4 sayı kaydetti. İlk beş başlayan Roy Hibbert ise hiç sayı üretemedi.

Energy Solutions Arena'da 19 bin 347 basketbolseverin izlediği karşılaşmanın ilk yarısı da 57-44 Jazz üstünlüğüyle geçildi.

Ligde alınan diğer sonuçlar şöyle:

Atlanta Hawks-New York Knicks: 107-114

Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls: 101-87

Detroit Pistons-Milwaukee Bucks: 105-96

Memphis Grizzlies-Dallas Mavericks: 98-82

New Jersey Nets-Charlotte Bobcats: 97-91

New Orleans Hornets-Minnesota Timberwolves: 98-89

Oklahoma City Thunder-Boston Celtics: 87-105

Los Angeles Lakers-Miami Heat: 108-107

Lige TSİ sabaha karşı yapılacak 9 maçla devam edilecek.