BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Hiçbir şeyi takmayan çocuklar

Büşra ve Cansu ile gündeme geldiler. Sessiz içe dönük umursamaz çocuklar. Yeni akım 'emo'lar çok konuşulacak.

Abone ol

İNTERNETHABER- Türkiye'nin konuştuğu kayıp kızlar Büşra ve Cansu'dan sonra gözler 'emo'lara çevrildi. Çünkü onlar da birer 'emo'
Türkiye'de son yıllarda sayısı hızla artıyor. Akımın kaynağı Japonya.. Punkçı ve rockçı karışımı umutsuz ve amaçsız çocuklar. Kısacası hiçbir şeye aldırmıyorlar.

Dinledikleri müzik türü de duygusal punk. Emo'ları 'yeni kaybedenler kulübü' olyarak tanımlamak da mümkün.  

Emo’nun İngilizce-Türkçe sözlükte karşılığı: “Kendine zarar veren metal dinleyen kişilik” ve “Emotion’dan gelen ve duygusal anlamda hüsran yaşayan, bitap düşen, histerik.”

"Duygusal anlamda hüsran yaşayan, bitap düşen" bu çocuklar boş gezip, boş bakıyorlar. Duygusal boşluğu bu şekilde dışarı attıkları iddia ediliyor..

Yaş aralıkları 12-19. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde İş Bankası'nın önü olmak üzere genellikle köşe başlarında rastlamak mümkün. Kadıköy'deki adresleri ise Rexx Sineması'nın önü. Sadece İstiklal ve Kadıköy'de değil; Bakırköy, Beşiktaş, Moda'da da onları sıkça görmek mümkün.

İnternetteki gruplarda da bir araya geliyor. Hepsinin uymak zorunda olduğu yasalar var. Kendi aralarında oluşturdukları dili anlamak çok kolay değil. Bu nedenle Emo’caya çeviren sözlükler var.

Özgür takılıp başkalarının sözüne aldırmıyorlar. İlk bakışta tanımak mümkün. Zaten tanınmayacak gibi değiller.

Saçlarını genellikle tek gözlerini kapatacak şekilde yüzlerine yapıştırıyorlar. Arkası spreyle kabartılmış. Amaçları yüzlerini göstermemek. Kızlar ağır göz makyajlarıyla dikkat çekiyor. Siyah, mor ve yeşil en sevdikleri renkler..

Bol ve siyah damalı pantolonlar, file çoraplar, convers ayakkabılar ve bol piercing. Sessiz ve içe dönük yaşıyorlar. Aşırı ilgi ya da aile baskısı çocukları emo'laşmaya yönetlltiği iddia ediliyor.Kırmızı, siyah, mor en yaygın kullandıkları renkler.

İŞTE O EMO'LAR..

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]


 

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]