BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,55
HABER /  POLİTİKA

İşte Sarıgülün yeni partisi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, meydanlara çıktı. Yeni bir oluşum kuran Sarıgül'ün hedefinde Baykal vardı.

Abone ol

Sarıgül Türkiye Değişim Hareketi adı altında önümüzdeki milletvekili genel seçimlerine gireceklerini açıkladı. İsim vermeden Baykal'a yüklenen Sarıgül 2011 seçimlerine şimdiden başladı..

Samsun'dan karayolu ile Ordu'ya geçen DSP Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy Belde Belediye Başkanı CHP'li Tahsin Karamustafa'nın davetlisi olarak 1 Temmuz Kabotaj Bayramı Şenlikleri'ne katıldı.

"KARAOĞLANDAN YAĞIZOĞLANA" PARKARTI

Sarıgül burada "Başbakan Sarıgül" sloganları ve "Hepimizin başkanı Türkiye sevdalısı", "Sizi bekliyorduk umutlarımız ve emeğimiz sizinle", "Derde derman Sarıgül", "Karaoğlandan Yağızoğluna" yazılı pankartlarla karşılandı.

Sarı renkteki "Sarıgül" otobüsüyle beldeye giriş yapan Mustafa Sarıgül'e sevgi gösterisinde bulunuldu. Burada yaklaşık 3 bin kişilik bir gruba seslenen Mustafa Sarıgül, konuşmasına herkesi selamlayarak başladı.

DERTLEŞMEYE GELDİM

Konuşması sık sık "Başbakan Sarıgül, Halkçı Sarıgül" sloganlarıyla kesilen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Türkiyemiz denizlerle çevreli ama biz neden dünyanın ilk beşine, ilk onuna giremiyoruz. Bunları söylemeye geldim. Başka siyasetçiler gibi kara çalmak için gelmedim. Ülkemizin sorunlarını, siz dostlarımla bismillah diyerek paylaşmaya geldim. Dertleşmeye geldim. Dertlerinize derman olmaya geldim" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Hareketi adı altında önümüzdeki milletvekili genel seçimlerine gireceklerini de ilk kez açıklayarak, isim vermeden CHP Lideri Deniz Baykal'a meydan okudu.

40 YILDAN BERİ ORADA OTURAN

Sarıgül, "Buradan sözde bir tane muhalefet var. 40 yıldan beri orada oturan, iş yapmayan bir muhalefet var. Onlara da sesleniyorum. Ya düzeltin, ya 18 ay sonra bu meydanda biz düzelteceğiz inşallah" diye konuştu.

Sarıgül, "Ordu seninle gurur duyuyor, Başbakan Sarıgül" sloganlarıyla sözü kesilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, alkışlar, sloganlar eşliğinde Yalıköy Belediye Meydanı'ndan ayrıldı.